середу, 30 жовтня 2013 р.

Україна – шлях до Європи
       Курс на європейську інтеграцію України та розвиток місцевого самоврядування відповідно до європейських стандартів є одними з головних пріоритетів державної політики України та знаходиться на контролі Президента України. Однією з невід’ємних складових цього курсу Президентом України встановлено щорічне проведення в Україні загальноєвропейської кампанії «Європейський тиждень місцевої демократії».
    Під час проведення Європейського тижня місцевої демократії в бібліотеці був організований перегляд літератури: « Україна – Європейська держава» з метою ознайомлення та розповсюдження інформації серед користувачів, щодо принципів та досягнення місцевої та регіональної демократії в Європі.


       Європа - це досвід багатьох віків, могутніх пластів цивілізації, це імена Гете, Байрона, Шекспіра, Ньютона, Паскаля…  Цей перелік безкінечний. І це також Європа Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Коцюбинського, Юрія Кондратюка, Бориса Патона, Василя Стуса і Ліни Костенко і ще багатьох-багатьох наших видатних особистостей.
      Україна – це Європа, і в Європі є місце для України та її громадян!
   Європейський тиждень місцевої демократії розпочався  на території Варварівської сільської ради Днем відкритих дверей, відбулася зустріч місцевих депутатів з громадськістю, у народному історичному музеї проведена тематична екскурсія – «Історія розвитку самоврядування села Варварівка». В бібліотеці відбулося засідання круглого столу: « Демократія – свобода чи відповідальність».


      Весь світ дивиться на нашу державу, сподіваючись, на високі стандарти духу, тому ми маємо бути гідними  довіри і визнання. Бути справжнім громадянином Європейської держави – це не означає забути все своє і замінити чужоземним, адже кожна європейська країна не тільки співіснує у взаємоповазі й мирі з іншими державами. Вона дбайливо береже свої власні традиції, культуру, мову – все те, що робить націю самобутньою, а не схожою на інших.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар