суботу, 12 жовтня 2013 р.

Чарівник сміху

До 75-річчя з дня народження Анатолія Петровича Василенка, заслуженого художника України



     Продовжуємо знайомити наших користувачів з відомими людьми України, вихідцями з Карлівщини, які, на жаль, не зовсім відомі на своїй рідній землі. До вашої уваги ще одна зірка на Карлівському небосхилі – Анатолій Петрович Василенко. Народився він 7 листопада 1938 року в селі з поетичною назвою Нижня Ланна Карлівського району.
       З дитинства у нього проявився хист до малювання. Його божий дар – талант, працелюбність, людяність, щирість – захоплюють, вражають кожного, хто хоч раз зустрівся з його творчим доробком. Заслужений художник України Анатолій Петрович давно посів достойне місце в історії сучасного мистецтва. Знаємо його і як талановитого графіка, і як автора художнього оформлення книг, і як неперевершеного карикатуриста. А розпочав свій творчий шлях художник в Миргородському керамічному технікумі імені Гоголя, потім у Київському училищі прикладного і рукописного мистецтва 1960-1961р.р.. Мабуть саме звідси збереглася у нього любов до народного мистецтва, розуміння, краси і значення народної традиційної культури.
        Проілюстрував більше 100 книг для дітей і дорослих. З деякими з них юні користувачі ознайомилися в бібліотеці на книжковій виставці: «Чарівник сміху»


      Готуючись до проведення гумористичного калейдоскопу: «Майстер дивних карикатур», діти дізналися, що Анатолій Петрович працював в галузі книжкової ілюстрації, плакати, карикатури, в галузях газетно-журнальної та книжкової графіки, коміксу. Співпрацював з журналами: «Крокодил», «Перець». Був головним художником журналу для дітей «Перченя».
    Прочитали книги, які ілюстрував Анатолій Петрович. Повертаючи калейдоскоп діти все більше дізналися про нього, як художника і письменника.



 




   Вся творчість Анатолія Василенка – явище неординарне у мистецтві. Кожному справжньому митцеві завжди притаманний творчий неспокій.



Немає коментарів:

Дописати коментар