вівторок, 9 квітня 2013 р.

Всеукраїнський тиждень дитячої книги

    Бібліотеки сьогодні - це не тільки своєрідні інформаційні центри, а й центри розвитку інтелектуальних та творчих здібностей дітей і підлітків, центри спілкування та дозвілля. І все це, щоб залучити дітей до книги, до проведення свого вільного часу в бібліотеці  тому наша бібліотека щорічно бере участь у Всеукраїнському тижні дитячої книги. 
    Протягом тижня відбулися знайомства з новими книгами.


   Не дивлячись на вік запровадження сучасних інформаційних технологій, роль книги в житті підростаючого покоління важко переоцінити. Книга - це велике диво, створене людиною. Ще не вміючи читати діти розглядають малюнки до казок, слухають цікаві історії з вуст дорослих, потім щодня мають справу з книгою у школі, у бібліотеці, вдома.
   Завдячуючи книзі, ми маємо можливість вивчати минуле, знати сьогодення і зазирнути у майбутнє. "Книги читати - усе знати" - цей вислів підтвердять члени клубу "Веселі чомусики". На засіданні клубу було проведено літературне турне: "Незвичайні історії про звичайні книжки". Юні чомусики дізналися, які дитячі книги найпопулярніші в Полтаві, які нові книги українських письменників з'явилися у нашій бібліотеці, як у Стокгольмській Громадській Бібліотеці (Швеція) планують створити "безкінечну" стіну книг; як у джунглях знаходиться бібліотека колумбійського міста Медельїн.



   Заохочуючи дітей до участі у різноманітних заходах, конкурсах - наша бібліотека докладає зусилля, щоб жодна дитина не залишилася поза увагою і мала в подальшому житті бажання проявляти власну фантазію, розвивати свій творчий потенціал, звертаючись за допомогою до бібліотек. Тут виставки дитячих малюнків: "Я малюю казку", "Мій улюблений герой", "Світ очима дітей", а також кожен може принести свій вірш до папки "Поети серед нас", а до дня поезії організована виставка-вернісаж "Краю мій, оспіваний у віршах".




  Вміють наші користувачі вишивати, а ось на канікулах до бібліотеки завітала весняночка-паночка, яку подарувала бібліотеці учениця 10 класу Ноздрін Анастасія. Вона виготовила власноруч традиційну народну ляльку. Веснянка - весела лялька, яку робили дівчата і жінки на прихід весни. Яскрава, з волоссям незвичайного кольору Веснянка є оберегом молодості та краси.
   А всіх, кому сподобалася лялька-веснянка і загорілися бажанням навчитися власноруч їх виготовляти - запрошуємо до бібліотеки. Вам допоможуть у виготовленні чи знайдуть інформацію по її виготовленні. Чекаємо!!!



   В дні весняних канікул гостинно зустрічав користувачів інтернет-центр. Під час віртуальної подорожі "Пам'ятники книгам і літературним героям" дізналися багато нового та корисного. Діти отримали навички роботи в мережі Інтернет, адреси сайтів.





    Активну участь у проведенні тижня дитячої книги брали участь учні Варварівської школи-інтернату. Разом з вихователем Білан О.М. діти мандрували сторінками улюблених книг та журналів. Був проведений хіт-парад читацьких думок "Я читаю тому, що...".



   Тож тиждень закінчився, а ми не закриваємо книги і не зачиняємо двері бібліотеки, а завжди радо зустрінемо кожного з вас. Ласкаво просимо!

Немає коментарів:

Дописати коментар