вівторок, 23 квітня 2013 р.

Православна моя Україна!

  У цьому році Україна відзначає 1025-річчя хрещення Київської Русі. Заклади освіти і культури села Варварівка спільно запланували і провели в народному історичному музеї годину спілкування "Хрещення Київської Русі та його історичне значення у розвитку християнства".
   Готуючись до проведення масового заходу учні 9-11 класів переглянули виставку книг "До духовних джерел мого народу".  Серед книг, Біблія, яку тримало в руках не одне покоління (ІХ століття) і Євангеліє, подароване в 1910 році Козельку Сергію за гарні успіхи при закінченні училища.
  Годину розпочала В.О.Бегмат з розповіді "Історія запровадження християнства. Світові релігії". Було наведено багато цікавих фактів про наукові джерела історії староруського християнства, про християнство за перших князів, хрещення Русі князем Володимиром Святим. Адже утвердження християнства на Україні - дуже тривалий процес, що розтягнувся у часі на багато століть, пройшовши у своєму розвитку кілька важливих стадій.
  Продовжив годину спілкування вчитель історії О.І.Буцьківський розповіддю про історію книги з книг, священну книгу християн Біблію, про Старий і Новий Заповіт, про Пересопницьке Євангліє.
   Про історію виникнення протестантизму, як одного із трьох, наряду із каталицизмом і православієм напряму християнства, ознайомила присутніх вчитель біології І.В.Каракулова.
   Розповідь емоційна, водночас мудра і виважена про релігійні конфесії в незалежній Україні, настільки захопила молодь, що ніхто не зважав на час, а відповідали на запитання В.О.Бегмат.
   З історією ікон та змістом деяких з них присутніх ознайомила директор будинку культури Н.А.Полежаєва. 
 Година спілкування допомогла всім присутнім розширити свій християнський світогляд, а також отримати авторитетні відповіді на важливі для кожного з нас запитання.
  З книгами на дану тематику запрошуємо ознайомитися в сільській бібліотеці, де організована книжкова виставка "Благословенна у віках; велична, славна і єдина".








Немає коментарів:

Дописати коментар