пʼятницю, 8 травня 2020 р.

Пам'ять у наших серцях назавжди


Війна… Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині України. 75 років минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат на українських землях, прийшов мир, настала тиша, за яку заплачено ціною життя мільйонів українців. Та пам’ять про ті жахливі події залишається назавжди. Подвиг героїв – переможців у цій жахливій війні непідвладний часу,як й наша щира та безмежна вдячність нашим землякам, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю.
Ми не маємо права забувати тих, хто поліг на фронтах Другої Світової війни, хто загинув від тортур у нацистській неволі та намагався вижити і боротися на окупованій землі, хто здобував Велику Перемогу. Серед них і наші воїни-земляки.  Ці дні – особливі для кожного з нас. Вони позначені гіркотою незліченних втрат. Кожна сім’я в нашому селі зберігає пам’ять про своїх дідів – прадідів, які дивляться на нас із старих фронтових фотографій. Саме з цієї сімейної маленької пам’яті  складається наша велика справжня історія.



 Сьогодні зібралися на цьому святому місці, (дотримуючись всіх правил карантину) аби віддати данину пам’яті, був запалений вічний вогонь, до підніжжя пам’ятника лягли траурні гірлянди, весняні квіти і кошик з квітами, які від громади села поставили сільський голова Олександр Родик та голова ради ветеранів, директор Варварівського народного історичного музею Віра  Бегмат, яка прочитала вірш-пам'ять.


            Усіх, хто, захищаючи рідну країну, домівку, поклав на вівтар перемоги життя, вшанували хвилиною мовчання.
Учасникам Другої світової війни, які проживають в селі Варварівка:
Горбатко Іван Данилович,
Гонтар Василь Федосійович,
Зінченко Ніна Миколаївна,
Харкіна Лідія Якимівна,
Маслова Марія Василівна,
Симоненко Олександра Леонтіївна, будуть вручені подарунки від ПСП «Орач».
Ми щиро вітаємо ветеранів Варварівськоїї громади з цим визначним днем!
Ми знову прийдемо  до вічного вогню,
Рокам  ніколи пам’яті  не стерти
Про тих, хто пережив страшну війну,
І тих, хто залишивсь в обіймах смерті.
Ми знову прийдемо до вічного вогню…
Із нами прийдуть і онуки й діти,
Щоб ветеранам до землі вклонитись,
Щоб вшанувати їхню сивину.
Нехай Господь дарує  їм літа,
Тепло і затишок, щасливі дні безхмарні.
Нехай щороку зелень молода
Встеляє килимом стежки у завтра!
    Просимо жителів нашої громади вшанувати пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв Другої світової, запаливши 8 травня о 21:00 годині Свічу Пам’яті залишаючись вдома.
Пам’ятаємо! Перемагаємо!

Немає коментарів:

Дописати коментар