четвер, 7 травня 2020 р.

В серцях і книгах – пам'ять про війну



    Цього року виповнюється 75 років історичної Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні. 8 травня -День пам’яті та примирення та 9 травня - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні мають бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом.
   Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Ця дата залишиться найвеличнішим спомином у серці кожного громадянина України. Наші пам'ять і совість велять нам не залишати поза увагою братських могил і пам’ятників на місцях колишніх концтаборів, ветеранів війни, солдатських вдів та «дітей війни». Наш святий обов’язок вшанувати пам'ять загиблих, віддати належне живим учасникам і свідкам війни.


    Надійним носієм пам’яті у всі часи була і залишається  книга. Ми хочемо познайомити вас з книжковою виставкою «Подвигу – пам'ять, подвигу – слава», на якій представлені документи розкривають історичну правду про переможні та трагічні дні війни, змальовують образи учасників воєнних подій. Це нагадування про  велич народного подвигу, про нездоланну стійкість, мужність і волю людей. Книги про війну – це теж пам’ятник героям війни, відомим і невідомим її солдатам, це пам'ять про світлі подвиги і трагічні жертви. Нехай війну пізнають діти лише із спогадів сивочолих ветеранів, а ріка пам’яті не обімліє у віках. 

Немає коментарів:

Дописати коментар