четвер, 21 травня 2020 р.

Життя у вишиванці, а вишиванка – життя.



Варварівці  талановиті люди.  Я розпочну онлайн спогад про майстринь моєї малої батьківщини. Їх роботи зачаровують, від них неможливо відвести погляд. Вишивка, це унікальне мистецтво української нації. Для українця, є оберегом, містечком між поколіннями. Українська вишивка, своєрідний літопис життя. Їх вишивка, це витвір мистецтва, потрібно мати неабиякий талант, фантазію, винахідливість, щоб творити такі дива.
День вишиванки – свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу та об’єднати українців. Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.



Щедра на таланти варварівська земля дає наснагу для творчості. Наша Варварівка завжди славилася своєю незрівнянною красою, як і сама природа та краєвиди, так і талановиті і працьовиті люди, серед них і користувач нашої бібліотеки Тамара  Родик, Тетяна Лугова, Лідія Зінченко, Алла Мотієнко, Раїса Калюжна, Марія Козиренко, Наталія Калюжна, Валентина Бакай, Ганна Бадікова. Сьогодні ми вас познайомимо з творчими роботами в онлайн спогадах.
Якщо людина хоче вишивати,
Знайдуться в неї голка, нитка, час,
Зуміє всі відтінки підібрати,
Й шедеври вийдуть з-під руки не раз.


Українська вишиванка – це національна святиня! Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг! Нехай це свято зітре кордони й об'єднує українців по всьому світу. Чудового настрою та різнобарвних вражень!
З Днем вишиванки!

Немає коментарів:

Дописати коментар