вівторок, 25 лютого 2020 р.

Країна казкова – країна книжкова



    Казка буває сумна і весела, казка навчає нас розуму, висміює ледачих і хвальків. Дарує щедрість, багатство хорошим людям. Діти дуже люблять слухати казки, а дорослі з великим задоволенням розповідають, читають їх дітям. Казка жила, живе і вічно буде жити. Вона буде існувати стільки, скільки будуть жити люди. Тому бібліотекар Т. Вус  допомогла  дітям побувати у казці мандруючи бібліостежкою: «Країна казкова - країна книжкова».


    Юні читайлики разом з бібліотекарем ще раз перегорнули сторінки улюблених книжок, зустрілися із улюбленими героями і, звичайно, побачили , як, у в котрий раз, добро перемагає зло. А казки, як відомо, є своєрідними вузликами на пам’ять, що підкажуть дитині кого і що любити, навчать знайти справжніх друзів, подолати зайві страхи. Тут на них чекають справжні герої – добрі і забіяки, сміливі і боягузи, працелюбні і ледарі.
    Казки по праву вважають золотим скарбом усної народної творчості. В них відображені ставлення до людських цінностей, висока духовність та глибока мудрість народу. Дитяча казка-це шлях до пізнання дитиною навколишнього світу і захоплююча подорож у чарівний світ вигаданих персонажів. Казки справляють на дітей глибоке емоційне враження,збагачують їхню мову,пробуджують духовні сили.  Діти охоче линуть в оповитий чарами казковий світ,де на них чекають улюблені герої та цікаві й повчальні пригоди.


    Основна мета заходу - викликати інтерес до книги та читання, поглибити знання учнів про казку, формувати читацький смак, розвивати кмітливість, допитливість, виховувати добрі почуття. Коли настав час літературних ігор та вікторин, то тут маленькі читайлики показали себе справжніми любителями та знавцями казок. Діти залюбки розповідали казки, читали вірші. Юні користувачі із задоволенням знайомилися з дивовижною казковою країною, спілкувалися між собою і шукали для себе книжкову родзинку. В бібліоподорож разом з юними користувачами відправилися  в книжково-казковий дивосвіт вихователі Н. М. Бегмат та В. С. Бобрицька.


    Мандрівка була насиченою і супроводжувалась гарним настроєм,позитивними емоціями і добрими почуттями. Кожен мандрівник отримав повітряні кульки, а ще багато цікавої інформації та позитивних вражень. Зустріч була приємною, корисною для всіхГарного Вам читання, дорогі наші користувачі! Такі заходи сприяють формуванню естетичного смаку, розвитку пам’яті, мислення, уваги та зростання інтересу до читання. Захід зарядив присутніх гарним настроєм і надихнув на читання нових казок.

Немає коментарів:

Дописати коментар