пʼятницю, 7 лютого 2020 р.

Давай почитаємо разом



“Ми живемо в сучасному світі в добу технологій, які дуже стрімко розвиваються та захоплюють усі сфери нашого життя. Як часто ми бачимо дитину, яка не відриває очей від екрана смартфона чи планшета – у парку, в кафе, у дворі біля дому, у транспорті і т. д. Читаючи більше книжок, діти отримують шанс відкрити для себе нові ідеї та цілі світи, про існування яких вони навіть не здогадувалися”.
Вже протягом 11 років у різних країнах світу відзначається Всесвітній День Читання Вголос. Учасники акцій, присвячених цьому дню, обирають книжку на свій смак і просто читають вголос. Цю ініціативу вже підхопили мешканці 173 країн. Цьогоріч Всесвітній День Читання Вголос припадає на середу 5-го лютого. Наша бібліотека приєдналася  до цього чудового свята. 
Впродовж  дня до акції читання вголос приєднувалися користувачі, які завітали до бібліотеки з  візитом. День пройшов цікаво та творчо. І користувачі, і бібліотекар відчули радість і піднесення від спілкування з книгами та можливістю пізнавати ближче один одного. А головне, всі були мотивовані  до подальшого читання книжок.



Читання вголос – річ надзвичайно корисна. Воно стимулює розвиток мозку, наповнює словниковий запас дитини, розвиває дитячу увагу й уяву, залучає візуальне та слухове сприйняття, а також моторну активність (рухи губами). Під час читання вголос проявляється ефект автореференції – схильність людини краще запам'ятовувати інформацію. А голосні сімейні читання – це найкраща форма залучення дитини до книги. Аудіоказки та аудіокниги не замінять читання і живе спілкування з батьками, під час якого створюється гарний настрій, формується характер дитини, розвиваються розумові здібності. Завдяки читанню дитина починає аналізувати, що таке добре і що таке погано, наслідує головного героя та зближується з батьками.

Немає коментарів:

Дописати коментар