вівторок, 25 лютого 2020 р.

Небесна сотня, ви тепер святі


Пішла у небо
Наша Сотня Небесна
Та боротись ще треба,
Щоб Україна воскресла!
Небесна сотня - це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. З нагоди Героїв, які віддали своє життя за наше майбутнє в бібліотеці пройшла хвилина пам’яті: «Небесна сотня, ви тепер святі».


Небесна Сотня вірила у майбутнє України, заплативши за це найбільшу ціну, на яку здатна людина – життя. Кожен учасник заходу розумів, що має вірити в Україну і бути чесним з собою і людьми.
… Вони не були героями. Вони були звичайними людьми. І в останню мить віддали найдорожче – своє життя. Кожен із цієї Небесної Сотні мали свою сім’ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. Минають роки… Ми схиляємо низько голови перед пам’яттю людей різного віку – героями Небесної Сотні.

Ми є свідками , як поповнювалося  українське небо новими героями. Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами - Охоронцями на небі. Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому.
Горить свіча і пам’яті сльоза
додолу з неї краплями стікає.
Земля ридає, плачуть небеса –
Героїв Україна пам’ятає.

Немає коментарів:

Дописати коментар