вівторок, 24 квітня 2018 р.

Проведення II етапу Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України – 2018»


В книжках ваші друзі,
герої живуть,
І ви пам’ятаєте як їх зовуть
Герої улюблені наші –
Нам приклад чудовий, безстрашний.
 Ми з ними добріші
 В усьому сильніші
І навіть, здається, мудріші.
 В Україні розпочався 14-й всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія», який дає можливість його учасникам здобути перемогу не завдяки особливим  талантам і здібностям, а тільки завдяки систематичному читанню. Книга, незважаючи на високі новітні технології, залишається хорошим другом для дітей, читання дарує радість і приємні миті, наснагу до пізнання нового і непізнаного.
 В Карлівській районній бібліотеці імені А.Михайленка було проведено II етап конкурсу «Кращий читач 2018 року». Учасників та гостей свята привітала директор дитячої бібліотеки Наталія Хрулич: «Здавалося б, XXI століття – епоха домінування Інтернету. Проте життя у бібліотеках вирує, як і раніше, навколо книги. 
 Читання і книга відіграє важливу роль у житті дитини. Із них юні користувачі дістають певне світосприймання, книги виробляють у них  високі моральні якості, допомагають у навчанні, виховують почуття прекрасного і роблять їх життя повнішим, цікавішим та веселішим. Учасники II етапу конкурсу довели, що не просто багато читаєте, а вже стали кращими читачами своїх бібліотек». Щоб діти відчувалися затишніше та впевненіше, їх зустріли в районній книгозбірні запашним чаєм та випічкою.


  Діти представляли себе, свої уподобання, читали вірші. Потім всі прийняли участь у письмовій анкеті: «Перевір себе». Вона була проведена в III тури. Юні користувачі нашої бібліотеки, Черняєв Ростислав - 6 клас і Білан Галина– 7 клас, також прийняли участь у III турі, де Галя і Ростик посіли II місце. Але найбільшою нагородою для всіх книголюбів стала зустріч з книгою та можливість поспілкуватися з однодумцями, де кожен читач мав змогу проявити ерудицію, любов до книги та творчу ініціативу.



На  цьому етапі  серед учнів 6 класів перемогу здобула Конигіна Ангеліна.


 Ангеліна готується до ІІІ етапу (обласного) конкурсу " Найкращий читач Полтавщини", який відбудеться 24 квітня у м. Полтава. 


 24 квітня переможці представляли Карлівщину на ІІІ етапі конкурсу у м. Полтава. Самим очікуваним звичайно ж був момент оголошення переможців III (обласного) етапу конкурсу. Ними стали: серед учнів 6-х  класів – Левченко Катерина з м. Лубни, а серед 7-х класів – Павелко Аміна з м. Хорол. Вони отримали дипломи і подарунки – цікаві дитячі книжки від Департаменту культури і туризму Полтавської облдержадміністрації та головний приз змагань – поїздку  на дитячий фестиваль "Книгоманія", що відбудеться у травні в м. Львів.



  Вітаємо всіх учасників із завершенням конкурсу, а переможцям бажаємо незабутніх вражень від фестивалю юних книгоманів! А ми всі  побажаємо їм успіху та перемоги у Всеукраїнському конкурсі – останньому етапі, який відбудеться у Львові, де переможці конкурсу на Фестивалі дитячого читання «Книгоманія» отримають звання «Найкращий читач України» та матимуть можливість переконатися в тому, що вони не самотні у своїх уподобаннях, подискутувати про улюблені книжки, зустрітися з улюбленими авторами; познайомитися з історією та культурою Львова, дізнатися більше про сучасну українську літературу; пережити цікаві пригоди та отримати нові враження та нагороди – нові книжки від українських видавців та подарунки від партнерів.

Немає коментарів:

Дописати коментар