пʼятницю, 6 квітня 2018 р.

Свіча надії Великодня в небесній покуті горить


Дзвонять дзвони! Свято Пасхи
Завітає хай з любов’ю,
А із неба Божа ласка
Додає снаги й здоров’я!
Щастям хай життя осяє
Ангел Божий із небес,
Світ навколо процвітає,
Радості! Христос Воскрес!
  Великдень - одне з найвеличніших християнських свят, яке символізує початок нового життя. Шановане, величне, світле. Воскресіння Христа – це перемога життя над смертю, усього хорошого над злим та поганим, надією над зневіренням.
Із Великоднем традиційно пов’язана значна кількість народних повір’їв, прикмет і обрядів, які формувалися століттями.
  У нашій бібліотеці представлена великодня літературна композиція: «Свіча надії Великодня в небесній покуті горить», на якій зібрана краща література про давні та сучасні традиції святкування Пасхи, техніку розфарбовування писанок та рецепти смачних страв, які стануть окрасою великоднього столу.
  Свято Великодня є одним з найсвітліших і прекрасніших свят у році. З малих років дітям розповідають про світлі дні Великодня, щоб пояснити, чому вони є такими важливими для кожної людини.
  Напередодні Світлого Господнього Воскресіння в бібліотеці готували вироби своїми руками до "Пасхальної веселки". Діти і з неабияким захопленням прикрашали писанки, послухали розповідь бібліотекаря про народні обряди та традиції святкування Великодня. Кожна писаночка маленьких вихованців вийшла по-своєму гарна, цікава і оригінальна.
  Нехай це величне свято наповнить серце світлими почуттями надії і любові, дарує щастя і добро. Радості, здоров’я, добробуту і благополуччя всім, хто мешкає на нашій святій Землі. Нехай ваші душі будуть багаті на добро, як святковий стіл, чисті як Великодній рушник і веселі, як українські писанки. Хай малинові дзвони Великодня принесуть у вашу оселю радість, віру, надію і любов.

Свяченого яєчка, доброї паски
І сонця окрайчик
З Божої ласки!
У мирі та щасті,
Добрі та любові,
Святкуйте Великдень
В родинному колі
Великодні дні настали –
Люди чисті серцем стали.
Радості, тепла, любові!
Хай прибуде в вашім домі!
Хай Божа Матір вас охороняє,
А Дух Святий здоров’я посилає,
Господь дарує Янгела з небес! –
Христос Воскрес!
Воістину Воскрес!





Немає коментарів:

Дописати коментар