четвер, 26 квітня 2018 р.

Найбільший скарб народу


  Всесвітній день книги святкують у 190 країнах світу. Символічно день 23 квітня також був обраний завдяки традиції святкування Дня книги у Каталонії, де у День Святого Георга дарували троянду за кожну куплену книжку. Цього дня також прийнято було дарувати книгу близьким людям, тим, кого любиш.
  Цього дня проводяться зустрічі з авторами, читання уривків із улюблених книг, різноманітні конкурси, акції на захист книги, фестивалі читання.  Відзначали цей день і в нашій бібліотеці літературним повідомленням: «Найбільший скарб народу».


 Всі ми любимо читати та намагаємося залучити до читання якнайбільше любителів книги. Особливо це стосується маленьких читачів. Як сказав відомий український прозаїк, критик, літературознавець, публіцист, громадський діяч М. Слабошпицький: "Людина - це підсумок прочитаного… Дитина, яка свого часу не зустрілася з доброю книгою, не стане в майбутньому особистістю."


  Всесвітній день книги та авторського права! Вітаємо всіх письменників, видавців і тих, без кого вони були б не потрібні, тобто вас – читачів. Бажаємо усім натхнення і часу, щоб творити і читати ще більше чудових книг.

Немає коментарів:

Дописати коментар