понеділок, 20 листопада 2017 р.

Землю прикрашає сонце, а людину праця


    День працівників сільського господарства – це свято не тільки тих, хто вирощує найсвятіше на землі – хліб, хто створює достаток і благополуччя людини, хто забезпечує продовольчу безпеку країни, але й тих, хто живе в містах, хто забезпечує матеріальними і технічними ресурсами галузь сільського господарства. Словом, це свято всенародне.
   16 листопада у фойє будинку культури та актовій залі панувала тепла і по-домашньому затишна атмосфера. Чого варті тільки випечені умілими господинями смаколики!



   Своєрідні торти та запашні короваї, витончені тістечка у формі лебедів, кекси, апетитні пироги…










  

  Це випічка Т. Родик, А. Далади, Т. Семєнцової, Р. Калюжної, Г. Бадікової, Н. Вус, А. Приз, Т. Левчук, Т. Лугової, О. Балюри, В. Свириденко, М. Буцьківської, Л. Фисун, Н. Скрипник і наймолодшої учасниці Галі Білан. Для тих, кого не здивуєш солодощами була підготовлена виставка  робіт користувачів бібліотеки, сестер – Анастасії та Олександри Ляшук,  учнів 4-6 класів Варварівського НВК  з природного матеріалу.





   

   Була організована книжкова експозиція: «Краю мій рідний, мальовнича моя земля».


Шануймо хліб насущний наш,
І в нинішній, і у прийдешній день.
Хай з колоска не впаде й зернина,
Нехай із столу й крихта не впаде.



    Землеробські традиції, які зберігають щедрі та працьовиті хлібороби, дарують землякам смачний, духмяний аромат життєдайної паляниці.
   Адже харчування органічними продуктами – це головний чинник, реальна гарантія, що забезпечує нормальний розвиток дітей, здоровя та життя людини, її працездатність, довголіття.  Це – майбутнє країни.


   Серед чималої кількості присутніх важко було не помітити директора ПСП «Орач», депутата районної ради Олега Леонідовича Бегмата, який і розпочав урочисту частину.


 До приємних слів на адресу сільських трударів долучився з вітаннями й сільський голова Олександр Анатолійович Родик.


 А живе втілення народного стилю, океану гостинності і знань Віра Олексіївна Бегмат повідала присутнім про ті часи, коли сільське господарство тільки починало ставати на ноги з колін.



   Особлива шана ветеранам сільського господарства, бо їхні ентузіазм і досвід є для нас взірцем вірності рідній землі, сімейним династіям, які з покоління в покоління працювали на рідній землі.




   До привітань приєдналися колективи Варварівського НВК та Варварівської школи-інтернат на чолі з директорами Л. Щербиною та Р. Пирлик.



   Дуже відрадно, що цього дня поряд із зрілими варварівцями можна було побачити чимало молоді. А це говорить тільки про одне: село живе, село розвивається!





   Вітаючи з професійним святом, учасники художньої самодіяльності дарували пісні, танці, гумор,  закликаючи усіх до глибокого розуміння того, що земля – це творець усіх благ, творець достатку людини, це Божий дар і наше завдання – працювати на ній у тісній злагоді з природою.


  Зичимо усім вам щедрих урожаїв, родинного добробуту. Реалізації бажань, мирного неба, процвітання рідного краю й Української держави.



Немає коментарів:

Дописати коментар