суботу, 30 вересня 2017 р.

Професія освячена любов’ю

  Осінь дарує нам золото падолисту, різнобарв’я хризантем і своє неповторне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Свято тих, хто присвятив себе не тільки книзі, а й людині.
   Може здатися, що робота бібліотекаря не наскільки вагома і корисна, як робота вчителя чи пожежника. Але це не так. Бібліотекар – це психолог, вчений-ерудит, сценарист, вчитель, вихователь, а часом і няня. Адже в центрі турбот бібліотекаря – користувач, людина. А головне завдання бібліотеки – просвіщати уми й зігрівати серця.




  Цікаво пройшло дублер-шоу: «Бібліотекар на годину». Бібліотекар запропонувала користувачам спробувати побувати по той, бік столу і відчути себе в ролі бібліотекаря. Минулого року бібліотекарями були дівчатка, а цього року першим виявив бажання Денис Андрійович Бовкун. Ми простежили годину, як зустрічав Дениско користувачів, видавав книги, знайомив з періодичними виданнями. Допомагав знайти інформацію в Інтернеті.



 Провів захід - гру: «Найкращий друг - книга». Було виготовлене сонечко, на якому написано: «Книга – це світло», а навколо хмаринки. Щоб звільнити сонечко від хмар, треба визначити сили сонця (книги), тобто те, для чого книга потрібна, що дає книга. На кожній хмаринці записали версії, названі дітьми (розвиває, навчає, розважає, надихає). 




  Він підтвердив, що професія бібліотекаря не легка, але дуже цікава. Сільський бібліотекар Т. Вус щиро дякувала Дениску за його старання і побажала, щоб він дійсно став бібліотекарем. А тепер багато читав, приймав участь в святах і дійсно став книголюбом, спілкувався з друзями. Бібліотечні будні… В яких багато нового і креативного чекає на користувачів нашої бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар