вівторок, 19 вересня 2017 р.

Квіти у кімнаті


  Кімнатні рослини з давніх часів супроводжують і прикрашають життя і побут людини. Доглядаючи за кімнатними квітами, ми відпочиваємо, розслабляємося, отримуємо задоволення. Кімнатні рослини здатні подарувати нам естетичне задоволення і насолоду. І головне кімнатні рослини - це живі істоти, які чують і відчувають нас. Кімнатні вазони реагують на наш настрій і навіть самопочуття.


   Квіти є окрасою нашого життя, вони прикрашають парки, красуються в будинках. Кімнатні квіти - немає жодної дівчини, жінки, яка не любила б квіти! В бібліотеці пройшла хвилина корисних порад: «Квіти у кімнаті», де з книжкової виставки користувачі бібліотеки могли дізнатися більше про догляд за квітами. Адже квіти – це не тільки прикраса будинку, кімнати або балкона, а ще й спосіб розслабиться після важкого робочого дня. Адже всі знають, що зелений колір діє заспокійливо на нервову систему, а це позитивно впливає на настрій і працездатність. Життя в гармонії із природою дозволить Вам відкрити в собі сховані таланти, нові та невідомі Вам риси свого характеру. Догляд за ними це завжди приємно. Доглядаючи за кімнатними квітами, ми відпочиваємо, отримуємо задоволення від роботи і просто задоволення і насолоду.
  Користувачі бібліотеки розповідають про свої кімнатні квіти, беруть книги і журнали даної тематики. Як теорія втілюється на практиці, ви зможете побачити і оцінити красу кімнатних квітів дбайливо доглянутими їх господарями, а нашими користувачами. Бібліотекар Т. Вус побувала в гостях у відвідувачів бібліотеки.
Знайомтесь:
 Олена Миколаївна Мотієнко, всіма знаний квітникар в селі. Вона радо ділиться своїми порадами, дарує квіти односельцям, ростуть гібіскуси і нашій бібліотеці подаровані нею.



Наталія Леонідівна Скрипник, переможець конкурсу: «За чисте довкілля».



  Кімнатні рослини – ідеальний засіб зробити оточуюче середовище для нас більш привабливим і спокійним, вони хоч якось допомагають нам зблизитися з природою. Крім того, кімнатні рослини можуть стати захоплюючим хобі і допомагають очистити повітря в наших будинках від шкідливих домішків. Домашні рослини не тільки перетворюють вуглекислий газ в кисень, але також переробляють і поглинають багато хімікатів забрудненого кімнатного повітря.
   Наталія Вікторівна Турлова, вчитель-пенсіонер. Любить дітей, книги і квіти.



  Ірина Володимирівна Ляшук, наслідує приклад мами Наталії Вікторівни, чудово доглянуті квіти, інколи більші господині. З любов’ю доглядає Ірина за квітами, як за своїми двома доньками – Настею та Сашою. Влітку доглядає разом із доньками за квітами зі школи, а на роботі – за квітами в нашій бібліотеці.



  Щоб стати успішним кімнатним квітникарем, слід зрозуміти, як впливає на ріст рослин навколишнє середовище наших будинків і квартир, та чим вирощування кімнатних рослин відрізняється від культивування рослин на відкритому повітрі.
   Віра Олексіївна Бегмат, вчитель-пенсіонер, директор Варварівського народного історичного музею, голова Ради ветеранів, одна з кращих користувачів бібліотеки, а ще чудовий квітникар, завжди милують око доглянуті нею орхідеї. Два роки поспіль квітне її біла орхідея, подарована сином.



   Буквально на наших очах із квіткового насіння з'являється спочатку паросток, а потім він перетворюється в дорослу, сильну, гарну рослину. І головне - воно живе, чує та відчуває нас, реагує на наш настрій і навіть самопочуття.
   Будь-яку нудну та сумну кімнату можна змінити до невпізнанності з допомогою кімнатних рослин - кучерявими, ампельними, декоративними, квітучими...
   Вивчивши особливості кожної кімнатної квітки та правильно підібравши кімнатні рослини для своєї квартири, ви можете забезпечити собі цілий рік розкішний квітучий сад, не виходячи з дому!
  Ніна Іванівна Капустян, різнокольорові сенполії ваблять зір всіх гостей, які відвідують цю дружню родину. Щоб виростити таку красу, потрібно багато читати галузевої літератури.



   Щоб квіти завжди квітли в вашій оселі потрібно знати: наприклад, азалія буде цвісти із січня по квітень; антуріум - радувати око з лютого по травень; пеларгонія крупноквіткова - вражати своєю красою з березня по червень; клен кімнатний - дарувати аромат своїх квітів із квітня по серпень; жасмин - із травня по вересень; колумнея дрібнолиста - із червня по вересень; розан китайський - із червня по жовтень; троянди поліантові - з липня по листопад; крінум - із серпня по жовтень; бегонія шляхетна - з вересня по грудень; бувардія гладкоцвітна - з жовтня по грудень.
  Простір для вашої творчості та фантазії – безмежний. У ваших силах зробити своє життя і життя вашої сім'ї більш красивим та гармонійним з допомогою кімнатних квітів!


 Не варто забувати, що кімнатні вазони відповідають взаємністю, кімнатні квіти здатні налагодити стосунки в родині, забирати негативну енергію віддаючи тільки позитивну і навіть виліковувати від недуг.


   Декорування інтер'єру живими квітами зараз популярно як ніколи. Книги і квіти нероздільні в нашій бібліотеці теж. Це радує наших користувачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар