суботу, 23 вересня 2017 р.

Свято села

 Як не любить той край, де вперше ти побачив
Солодкий дивний світ, що звав життям,
Де вперше став ходить і квіткою неначе
В його теплі зростав і усміхався квітам.
(В. Бичко)
  Кожне село чи місто – це часточка нашої України, і тільки разом спільними зусиллями усіх громад ми зможемо зробити нашу Вітчизну сильною і процвітаючою.
  День села – це особливе свято для кожного його мешканця. Воно об’єднує усіх тих, хто називає себе варварівцями. Мабуть кожна людина вважає, що її село, де вона народилася і живе – найкращий куточок землі. Та це і зрозуміло, бо це місце – єдине, неповторне: воно викохало тебе на своїх долонях, збагатило тебе на своєю красою. Подарувало друзів. Ти – його часточка, його надія. Хлібом-сіллю цього дня зустрічали гостей.


У ріднім краї зелен-гай шумить
Я знати рада, про що він мріє-снить.
Я слухала, я чула, як кожна деревина
Шуміла ніжне слово – Україна.
О, Боже! Дай повік любити край,
Де квітка, пташка і зелен гай,
Де кожна вірна тій землі дитина
Живе єдиним словом – Україна.


   У Варварівці вміють працювати і відпочивати. Тут є свої традиції і звичаї, а талантів – ну просто ціле море! Ми їх побачили на виставці народних умільців. Тим часом юні жителі села вистрибували на батуті, спускалися з надувної гірки, сповнюючи радісним вереском і гамором усю околицю.
  Шановні односельці! Щиро вітаємо Вас зі святом Села! Бажаємо Вам доброго здоров’я, благополуччя, добра і злагоди у ваших родинах, достатку і процвітання. Хай усім добре ведеться, щасливо живеться, щедро родить нива, і цвітуть сади! В цей урочистий день громада села зібралася разом, щоб віддати належну шану своїй малій Батьківщині – квітучій Варварівці, - цими словами розпочав свято сільський голова О. Родик.
  Радість нашого свята розділяли почесні гості: депутат обласної ради – В. Литвин, голова райдержадміністрації С. Костенко, директор ПСП «Орач», депутат районної ради О. Бегмат, голова Ради ветеранів, директор народного історичного музею Віра Бегмат. На святі села найпочеснішими гостями є велика родина мешканців села Варварівка – від найменшого її жителя до найповажнішого.


Як душа хворіє думками,
Про усе, що давно відцвіло,
Я вернусь польовими стежками
Пригорнусь до тебе, село.
Ми тут виросли, й помисли чисті
Понесли у життя від землі.
Ми не стали своїми у місті,
ми серця залишили в селі.
  Варварівка! Славна, щедра земля. Горда своїми жителями, сильна своєю роботящою громадою. Ми повинні пам’ятати і шанувати тих, хто збудував для нас підмурівок нинішнього добробуту, - ветеранів села, - сказав директор ПСП «Орач» О. Бегмат. Виступивши спонсором свята він вручив подарунки довгожителям села.
   Щоб здоровими і щасливими росли наймолодші жителі села їх привітала родина Власко, які прожили більше 60 років разом, а Олег Леонідович привітав подарунками. Розпочалася довга церемонія вручень Грамот і подарунків. Багато жителів села поверталися додому з Грамотами і подарунками. Були відзначині учасники хору "Варварочка", який цьогоріч на Сорочинському ярмарку здобув диплом І ст. (художній керівник – Ю. Валах, директор будинку культури Н. Полежаєва).
Продовжував свято святковий концерт.
І цього села я також частинка,
я – громадянка! Хоч іще мала,
я справжня горда українка,
а Варварівка – моя земля!


   Так говорила наймолодша учасниця художньої самодіяльності Маргарита Бобрицька. Щирими оплесками жителі села зустрічали дитячий танцювальний ансамбль. Ізюменкою свята був показ мод різних років. Старше покоління згадали, що вони носили, а молодь – побачила, що носили їх мами, бабусі і прабабусі. Костюми були надані директором музею Вірою Бегмат з експозиції: «Як ми одягались». Гостей свята частували пирогами, кашею і смачним короваєм. Цікаво проходив розіграш святкової лотереї. Супер-приз(ягнятко) дістався Аллі Мотієнко. Ще довго вигравали музики. Варварівців та гостей села порадував феєрверк. Вміють в селі як працювати, так і відпочивати. День села запам’ятається надовго!

Немає коментарів:

Дописати коментар