суботу, 25 червня 2016 р.

"Україно, мій духмяний диво цвіт, через терни йшла до волі стільки літ"


Сьогодні свято на моїй землі,
Де проживають вільні люди вже віками,
В степу, в горах, на заході і сході
Тріпоче волі вітер жовто- синіми лиш прапорами…
    Цього року ми відзначаємо двадцяту річницю ухвалення
Конституції України – головного документа, який визначає основні права та свободи людини і громадянина, окреслює найважливіші суспільні цінності, територіальний устрій та демократичні засади розвитку держави.
  28 червня 1996 р. Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України - першу Конституцію незалежної української держави. Вшановуючи вагому подію в історії України в бібліотеці підготували для користувачів  книжково-ілюстративну виставку: «Зміст наших діянь і мрій». Біля неї у відвідувачів було взято Інтерв’ю: «Стабільність Конституції – стабільність держави», де присутні говорили: «Нинішні виклики часу та глобальні суспільні зміни вимагають якісного оновлення Конституції. Саме тому в країні розпочато процес конституційної реформи, який має на меті побудову сильної держави шляхом розширення владних повноважень громад, оновлення судової влади, посилення гарантій захисту прав людини.»



  Бібліотекар задавала питання, на які користувачі з задоволенням відповідали. Для чого нам – громадянам України – Конституція? Чи вважаємо ми Конституцію важливою для свого повсякденного життя? Чи є наша Конституція для нас цінністю?



   Ми, як громадяни України, повинні не стільки визначити існуючі проблеми, на превеликий жаль, усім нам добре відомі, скільки, об’єднавши  зусилля, спробувати їх вирішити.
  Нам ніколи не можна забувати про вже згадану  п’яту  статтю Конституції України. Ми всі є влада!                                                               

Немає коментарів:

Дописати коментар