четвер, 16 червня 2016 р.

Мова- це місток порозуміння між країнами



   Англійська мова – мова одна з найпоширеніших мов у світі, особливо як друга мова та мова міжнародного спілкування.
   Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні». Глава держави прийняв таке рішення, «враховуючи роль англійської мови, як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, які відкриває знання та використання англійської мови, забезпечення інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору, на підтримку програми Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку».
   Україна знаходиться серед країн з одним з найнижчих рівнів знання англійської мови, що є суттєвим бар’єром для жителів нашої країни в переорієнтуванні на цінності західного світу. В найближчому майбутньому, володіння англійською мовою стане одним з найважливіших критеріїв при прийомі на державну службу. Слід зазначити, що відповідно до індексу володіння англійською мовою (EF EPI), Україна знаходиться на 44-му місці (серед 63 країн) по володінню англійською, що відповідає низькому рівню. Найкраще англійською, згідно даного рейтингу, володіють у 7-ми європейських країнах: Данії, Нідерландах, Швеції, Фінляндії, Норвегії, Польщі та Австрії.
   Даний факт, що 2016 рік оголошено в Україні роком англ. мови, є дійсно дуже важливим, так як існує взаємозв’язок між рівнем володіння англ. мовою і рівнем життя.
  Саме до Року англійської мови користувачі бібліотеки провели флеш-моб:  «Мова – це місток порозуміння між країнами».

Немає коментарів:

Дописати коментар