понеділок, 9 листопада 2015 р.

Ще довго пам’яттю болітиме війна


Чудова осінь фарбувала долини
І веселкою переливалися ліси,
Коли у жовтні, в ту далеку пору
 Визволителі свободу принесли
  28 жовтня – 71-а річниця визволення України від нацистського поневолення. У ці дні український народ вшановує відвагу і жертовність тих, хто відстояв нашу священну землю в роки Другої світової війни. Плата за волю і свободу, прагнення жити у своїй країні виявилася величезною: мільйони полеглих на полях боїв, загиблих в окупації, концтаборах та на каторжних роботах, мільйони поранених та ненароджених, десятки тисяч перетворених на руїни міст і сіл.
  Воєнні дії під час Другої світової війни відбувалися на території України протягом 40 місяців, і завдяки наступальним операціям чотирьох Українських фронтів 28 жовтня було звільнено останнє місто України.
  У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний  внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війни. Тим, хто загинув, і тим, хто вижив у пеклі Другої світової, ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні.
  Демонструючи високий професіоналізм, патріотизм та відданість Україні, нинішні захисники Вітчизни, учасники антитерористичної операції, з гідністю продовжують героїчні традиції фронтовиків, захищаючи східні кордони нашої країни, її цілісність та свободу.
  Минатимуть роки, змінюватимуться люди, покоління і настане той час, коли зовсім не залишиться свідків того страшного лихоліття, але пам’ять про них житиме вічно. І перш за все цю пам’ять збережуть книги. До Дня визволення України від нацистського поневолення був підготовлений перегляд літератури «Пам’ятати минуле заради майбутнього», на якому представлена література, яка розповідає про історію Другої світової війни, про найважливіші операції Червоної армії, про героїчний подвиг наших земляків, а також про боротьбу за Українську Самостійну Соборну Державу.


  Екскурс в минуле «Ще довго пам’яттю болітиме війна» здійснила Віра Бегмат в народному історичному музеї, де розповіла, як саме звільнялась Україна, які наступальні операції проходили. В рамках експозиції присутні детально познайомились зі стендом «Визволення України», поіменно згадали Героїв – визволителів, які визволяли наш край від німецьких окупантів.



Немає коментарів:

Дописати коментар