вівторок, 17 листопада 2015 р.

Толерантність – це єдність у різноманітті



 16 листопада 2015 року  - Міжнародний день толерантності

  Найважчий і найпочесніший обов’язок на землі бути людиною. Людина – найвища цінність на Землі, творець усіх земних благ.
Ти знаєш, що ти людина?
Ти знаєш про це чи ні?
Усмішка твоя єдина,
Мука твоя єдина,
Очі твої – одні.
                                                В.Симоненко                                    
  До дня толерантності бібліотекою була проведена інформаційна година «Великий дар розуміння». Користувачі дізналися,  що на Генеральній конференції ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року була прийнята Декларація принципів толерантності та визнана необхідність впровадження її у суспільство. Адже толерантність – це не тільки позитивний принцип, але і засіб підтримки миру, а також економічного і соціального прогресу всіх народів.
  Людська мудрість накопичувалася століттями, але саме її завжди бракує людям, щоб зробити світ щасливим. Ми маємо вчитися робити добро, незважаючи на важкі обставини сьогодення.
  Бібліотекар показала квітку толерантності,  кожна пелюстка якої символізувала ті позитивні якості, які мають бути притаманні усім людям.


  Учням було запропоновано розглянути різні життєві ситуації, а діти мали визначити як вони мають поводитись у різних умовах, не засуджуючи вчинки інших .
  Підсумком заходу стало написання на символічному «Серці доброти» побажання та компліменти своїм друзям.


  Бібліотекар цього дня розповіла учням, що тема толерантності, взаєморозуміння,  взаємовідносини між людьми, благородства висвітлена в багатьох  фольклорних творах, казках, переказах та в художній літературі.
  Толерантність – один із найнеобхідніших  принципів людського буття, то всім нам потрібно вчитися бути терпимими і доброзичливими. Отже, толерантність – це мова добрих справ і слів.


Немає коментарів:

Дописати коментар