понеділок, 2 листопада 2015 р.

Ознайомлення поціновувачів прекрасного з творчими роботами Миколи П’ятенка в обласній бібліотеці для юнацтва ім. О.Гончара



  Витвори українських живописців були відомі у світі ще за часів козаччини. Яскраві фарби, сюжети з народного фольклору, потяг до казковості і таємничості свідчать про самобутність образотворчого мистецтва України. Враховуючи значний внесок художників до скарбниці національного мистецтва в Україні було встановлено нове свято - День художника, яке відзначається  щорічно у другу неділю жовтня згідно з указом президента (№ 1132/98) від 9 жовтня 1998р.
  Творчі досягнення художників свідчать про потужний потенціал народу, сприяють створенню позитивного іміджу України у світі. Дбайливо зберігаючи і розвиваючи традиції самобутньої національної художньої школи, ви стверджуєте вічні загальнолюдські цінності, приносите людям радість спілкування з прекрасним.
  Наша земля завжди була багата талановитими людьми, серед яких і велика когорта майстрів пензля, різця. До цього свята була приурочена виставка творчих робіт нашого земляка, місцевого художника Миколи Пятенка в обласній бібліотеці для юнацтва ім. О.Гончара.  Не одне серце поціновувачів прекрасного застукотіло частіше у передчутті цікавих вражень. Цьому переконалися всі присутні на виставці творчих робіт майстра.


  Почуття прекрасного, потреба у красі живуть в серці кожної людини з найдавніших часів. Митці створюють цю красу і служать їй. Завдяки подвижницькій натхненній праці Миколи П’ятенка здійснюється безперервний зв’язок поколінь. Його твори збагачують людську душу, виховують високі ідеали благородства, добра і злагоди.


  На відкриття виставки завітали земляки автора.



  На зустрічі Микола Павлович подарував Полтавському музею свою нову роботу, скульптуру В.Г.Короленка, адже саме це ім'я носить скарбниця історичної та культурної спадщини Полтавщини. 


  Працівники бібліотеки і гості щиро дякували майстру.


  Сьогодні на Вашу честь золотиться осінь і земля квітує останнім різнобарв'ям. Дозвольте й нам долучитися до цих щедрих віршувань та привітати вас із Днем художника! Нехай музи творчості й натхнення надовго оселяться у вашій  майстерні. Бажаємо Вам здоров'я і добробуту, миру та злагоди. Шановний Микола Павлович - творець  і майстер, яскрава, самобутня і багатопланова палітра ваших творів залучає мільйони людей до світу прекрасного.


  Виставка творчих робіт майстра відбулася напередодні його Дня народження. Ми щиро вітаємо Вас, Миколо Павловичу, з цим святом!
Нехай дороги стеляться крилато,
Будуть чисті, рівні як струна.
І добро не оминає хату,
Як не оминає світ весна.
Хай здоровя, радість і достаток,
Сиплються немов вишневий цвіт.
Хай доля малює з буднів свято,
І дарує Вам багато літ!

Немає коментарів:

Дописати коментар