середу, 21 травня 2014 р.

Нічого вищого нема, окрім святого ймення Мати!

Багато в світі різних слів
І різних виразів чимало,
Та найласкавіше із них
І найрідніше слово – «мама».

  Ось і прийшов на нашу землю травень, оспіваний у піснях, гаптований соловїним співом і приніс нам шановане свято – День матері.
  Кожний із нас з самого дитинства несе в душі єдиний неповторний образ мами, котра завжди розуміє, пробачає, завжди жаліє і щиро любить свою дитину.
  У всіх народів, у всі віки жінка – мати була богинею, добрим ангелом домашнього вогнища. Її мудрість поважали в сімї, в її обіймах знаходили спокій дитячі серця. Саме до Дня матері в бібліотеці було проведено літературно-поетичні читання: «З тобою, мамо, світ прекрасний».
  Чим більша любов дитини до матері, тим світліше її життя.
  Бібліотекар звернулася до користувачів зі словами: «Та чи знайдеться доволі слів, щоб оповісти про мамину мудрість, сердечність, самовідданість, роботящість, дбайливість, терплячість, щедрість, ніжність? Слова то знайдуться, але завжди їх буде замало й ніколи не буде доволі» та читала легенду «Мамина любов» в якій описана сила материнської любові.
  Слово «мама» росте з нами тихо, як тихо ростуть дерева, сходить сонце, розквітає квітка, як гладить нас мама по голівці.
І тихо приходить на вуста промінцем маминої усмішки і ласкавістю її очей, листочком вишні і світлинкою сонця, пелюсткою квітки і радістю веселки, теплою лагідністю і вечірньою молитвою. Так розповідала про свою маму Олену Юріївну Литвиненко – донька Аліна, учениця 9 класу.
  Учні 4 класу Світланка і Олександр намалювали портрет матусі, бо що ж то за свято без подарунка?

  Я, як бібліотекар, хочу сказати, що цього року Олені Юріївні присвоєно почесне звання «Мати-героїня», разом з чоловіком Юрієм Федоровичем вони віддають своїм вісьмом сонечкам безмежну самовіддану любов. В цій родині діти завжди купаються в любові батьків. Турботливе подружжя постійно дбає про добробут родини, діти завжди дружно допомагають батькам.


  З пошани до матері починається Людина. В сімї Литвиненків шанують матір, а це значить, що діти ростуть милосердними, чуйними, тактовними, відповідальними, поважають старших, люблять природу, зростають справжніми людьми.
  А ще дуже багато цікавого дізнаються з книг – і про квіти, які так зі смаком висаджені на їх подвір’ї, і про бджілок-трудівниць і красенів-голубів, декоративних птахів і лелеку, що біля міні-озерця на подвір’ї. Діти люблять поезію, співати, малювати. І сьогодні все для берегині родинного тепла і затишку, любої матусі. Зі святом Вас, шановна Олена Юріївна!
  Свої вірші, малюнки цього дня дарували юні користувачі Катруся Барабаш – мамі Олені Олександрівні і Аня Ткаченко з сестрою Валею – мамі Людмилі Леонідівні.




  Свічка палкого материнського серця повсякчас освітлює життєву дорогу своїх дітей, тож нехай і вдячність дітей матерям ніколи не буває запізнілою. В бібліотеці оформлено книжкову виставку: «Все до серденька матері горнеться», на якій були представлені збірки художніх творів присвячених величному образу Матері. Книги у яких оспівано образ берегині домашнього вогнища.
  Матерів мільйони. І кожна несе в серці любов. Кожен скаже: «Найкраща мама – моя мама, бо безмежна її ніжність».

Немає коментарів:

Дописати коментар