суботу, 17 травня 2014 р.

Священна пам’ять в спадок нам дана

    (До днів пам’яті та примирення, присвячених памяті  жертв Другої світової війни)


     9 травня проголошено Генеральною Асамблеєю ООН Міжнародним  днем памяті та примирення. Адже трагедія Другої світової забрала мільйони життів у багатьох країнах світу.
   Скільки б років не минуло, ми завжди пам’ятаємо про трагедію, яку пережив наш народ під час Другої світової війни, і про ті титанічні зусилля, які доклали наші ветерани, аби визволити українські землі від фашистської навали.
     В бібліотеці  був організований огляд літератури: «В книжковій пам’яті – миттєвості війни», на якому представлені документи розкривають історичну правду про переможні та трагічні дні війни, змальовують образи учасників воєнних подій. Це нагадування про  велич народного подвигу, про нездоланну стійкість, мужність і волю людей.
    Книги про війну – це теж пам’ятник героям війни, відомим і невідомим її солдатам, це пам'ять про світлі подвиги і трагічні жертви.
   Нехай війну пізнають діти лише із спогадів сивочолих ветеранів, а ріка пам’яті не обімліє у віках. 
 



       Щоб бути вартим майбутнього, нам треба осягнути основний урок історії, зокрема і історії Другої світової війни. І він полягає в тому, що тільки в єдності наша сила, сила українського народу, сила України. Разом – ми нездоланні!


      Ми низько схиляємо голови перед вами, дорогі ветерани. Зичимо вам міцного здоровя, бадьорості духу, наснаги, тепла і затишку в родинах.

СХИЛІМО ГОЛОВУ...
Наче птахи летять невблаганно літа,
Залишають свій стрій дорогі ветерани.
У минуле пішла найстрашніша війна,
Та про неї постійно нагадують рани.

З кожним роком все менше і менше стає
Тих людей, які нам здобули Перемогу.
Лише пам'ять забути про них не дає,
Пам’ятаймо про них і молімося Богу.

Нехай Вічні вогні на могилах горять,
Перед ними завжди на коліна ставайте.
Пам’ятайте живих і померлих солдат,
Схиліть голови – шану віддайте!









Немає коментарів:

Дописати коментар