пʼятницю, 24 січня 2014 р.

Шевченкове безсмертя

Живи, поете, в бронзі і в граніті,
Живи, поете, в памяті людській,
Живи в піснях, живи у «Заповіті»,
І в слові праведнім, і славі віковій.
                                                                          Л. Дмитренко
     В історії кожного народу, серед її великих творців є люди, імена яких оповиті невмирущою любовю та славою. Таким самородком в  українців є Тарас Шевченко, якому долею судилося стати "володарем в царстві духа", національним генієм і духовним  пророком, апостолом правди, заступником знедолених.
  В рамках відзначення 200-річчя від дня народження геніального поета України Т.Г. Шевченка з ініціативи управління культури Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П.Котляревського, Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного оголошено  про проведення  з  22 січня  по 1 грудня  2014 року обласних Шевченківських читань «Кобзарева стежина».
      В нашій бібліотеці Шевченківські читання відкрила секретар сільської ради Н. Мотієнко, яка наголосила: «Для кожного українця Шевченко не просто поет. Ми йдемо до нього, ми чуємо його крізь століття, сприймаємо – як сучасника. У нього питаємо поради. У його творчості, житті шукаємо важливі для нас відповіді».


  «Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові, чия душа сповнена високої любові до батьківщини, Шевченко по праву займає почесне місце, бо з таким вогнем у душі захищав свободу і незалежність вітчизни, честь і гідність народу» - продовжив депутат Верховної Ради України II скликання В. Капустян.


     Користувачі бібліотеки учні 8 класу  (учитель Бобро Л.О.) долучилися до Шевченківського вшанування. Бібліотекарем була проведена літературна олімпіада: «Шлях великої долі». Конкурсні завдання виявили зацікавленість і обізнаність дітей, як у біографії так і в творчості Т.Г. Шевченка. Олімпіада сприяла вихованню поваги до слова поета та зацікавленості до детального вивчення його життя та творчості, а бібліотекар підвівши підсумки звернула увагу над якими аспектами біографії і творчості потрібно працювати. Магія Шевченкового слова є могутньою, глибинною та надзвичайно актуальною в наш час.



      Шевченко залишив нам свої неоціненні духовні надбання і  світлу добру пам'ять  про себе. Закінчилося життя генія і почалася доба безсмертя. Слава і вічна пам'ять, яку пронесуть у своїх серцях живі і ще ненароджені земляки поета в Україні і в усьому світі. Цей захід був спрямований на залучення учнів до читання творів Великого Кобзаря, щоб високі прагнення Шевченка стали формою їхнього життя.



Немає коментарів:

Дописати коментар