суботу, 11 січня 2014 р.

Час веселитись, радіти нам час!
  
  Весело і цікаво проходять зимові свята. Напевно,  чи не найбільше ми любимо зиму за унікальну поезію її неповторних свят, за ту казкову стихію, у якій перебуваєш. Цікаво пройшли ранки у Варварівській ЗОШ.


 Новорічні та Різдвяні свята повинні пройти захоплююче. І в цьому кожному допоможе наша бібліотека. Користувачів, які перші завітали до нас, новорічно–різдвяними привітаннями вітали Дід Мороз і Снігуронька.
  


 Першому такий сюрприз дістався Михайленку Федору Федоровичу. Така нова форма роботи приємно здивувала наших користувачів. Дід Мороз і Снігуронька звернулися з такими побажаннями:

Синій кінь з криниці п’є,
Під вікном копитом  бє!
При здоровї, в теплій хаті
Зустрічайте світле свято!
Хай успішним  буде рік,
Довгим й плідним буде вік.
Хай усе вам удається,
І повік не підкрадеться
Ані збоку, ані знизу
У ваш дім підступна криза.
Хай чекає в новім році
Успіх вас на кожнім кроці.
Щоби труд ваш шанували,
Все, що хочете, щоб мали.
Дні хай будуть пречудові,
А сни тільки кольорові,
Щастя завжди на порозі,
А удача у дорозі.
 За столом хай рід збереться,
І в державі все втрясеться.
Досягти вам процвітання,
Професійного зростання
Радо бібліотека допоможе:
Хто читає – переможе
Труднощі і негаразди.
Всі візьміте  книгу в  друзі!
Багатійте день при дні
Й завжди будьте на коні!

    Цього дня діти повертаючи літературний калейдоскоп побували у різних країнах світу, дізналися: «Як святкують Новий рік у світі». Скільки народів – стільки й звичаїв та традицій, прикмет і повір’їв.

 ВЕЛИКОБРИТАНІЯ
    В Англії можеш гуляти спокійно! Хіба що не втримаєшся – і скупиш всі-всі іграшки, яких у святкову ніч продається безліч! А ще, з початком відліку 12 ударів, англійці відчиняють задні двері будинку, щоб випустити Старий рік. А коли стукне дванадцятий раз, відчиняють передні двері, щоб впустити Новий рік.



ІТАЛІЯ 
    Ой, мабуть, не варто новорічної ночі гуляти італійськими вуличками! Адже італійці вважають за краще викинути з вікна непотрібні речі, щоб позбутися нещасть. А вранці 1 січня несуть додому воду з джерела – така вода приносить щастя. Тож якщо тобі немає чого подарувати італійцеві, то він буде дуже радий простій джерельній воді.



ШОТЛАНДІЯ 
  Новорічної ночі вулицями шотландських міст і сіл котяться підпалені бочки. Таким чином спалюють Старий рік. Якщо першим у новому році до господи увійде темноволосий чоловік з подарунком, то на родину чекає величезне щастя!



ФРАНЦІЯ 

  Маленькі французи для подарунків ставлять коло ліжок дерев’яні черевички. А кому за святковим столом дістанеться біб, запечений в пирозі, той стає «бобовим королем». На нього надівають корону і виконують усі його забаганки протягом ночі!


ЯПОНІЯ

    Кожному японцю в новий рік потрібні граблі! Адже чим ще вони зможуть загрібати щастя? А ще тут дзвонять не 12, а 108 разів – за кількістю людських гріхів. З кожним ударом один гріх зникає.


 Дивіться також:










Немає коментарів:

Дописати коментар