пʼятницю, 7 вересня 2018 р.

НАЙКРАЩА, НАЙМИЛІША ВАРВАРІВСЬКА ЗЕМЛЯ

Наше  - село це частинка Вкраїни,
Мала Батьківщина твоя і моя
Нехай до небес наша пісня полине
Бо ми – це велика вкраїнська сім’я .


  Наша маленька батьківщина – це те село, де ясні зорі вечорові, і вишень білосніжний цвіт, і на світанні – запахи медові…  Наша квітуча і красива Варварівка нещодавно відзначила День села. Серію малюнків присвячених селу виставила на показ громади Олександра Ляшук, серед них «Я люблю Варварівку». Сьогодні село вабить до себе дивовижною пишнотою садів, зеленю верб. Не зважаючи ні на які життєві труднощі й негаразди, воно живе. Головним життєдайним джерелом є люди, які творять історію, невтомно працюють, вирощують хліб, виховують дітей.
Моє село з духмяними садами
Біля очей суха долоня мами,
Сорочка вишиванка і калина
Це сама найрідніша Україна.
Надвечір цвіркунів далеко чути…
В траву шовкову впасти і заснути
Яка ж в землі рідненькій, друзі, сила,
Що, буцімто, ростуть у мене крила.
Садка ледь-ледь зелене шепотіння
Мережева на сонці павутиння.
Румяний подих теплої хлібини –
Це частка теж моєї України.
Крізь коси верб проміння сліпить очі,
Фіалок подих стелиться до ночі.
Рожевим паничем кущі увиті,
Подібного не  бачила у світі.
Над гаєм перша зірка засвітилась,
З дітьми лелека крилами укрилась.
А очі неба стали сині-сині,
Таке буває лиш на Україні.


 На святі була організована книжкова виставка: «Варварівко, життя моє», на якій  знайшли відображення про Варварівську територіальну громаду в якій живуть прості роботящі люди, великий і прекрасний українській рід, який складається з нас, наших родин, що й утворюють державу Україну та «На п’єдесталі українська книга», де були представлені книги відомих українських авторів.
 Святкування Дня села розпочалося "феєрверком" виставкових робіт, виконаних руками і дорослих, і юних умільців, дивовижними вишитими картинами та іконами порадували всіх присутніх майстрині: Алла Мотієнко, Марія Козиренко, Вікторія Валенко,  Ляшук Олександра, Сидорук Марина, Бадікова Ганна, Тамара Родик, Молошна Людмила. Перехоплювало подих від красивих картин краєвидів села написаних Наталією Полежаєвою та Владиславом Долженком.



 На святі села зібралась уся велика родина мешканців села Варварівки – від найменшого її жителя до найповажнішого віком.
Село моє, для мене ти єдине!
Хатина біла з саду вигляда…
Тут вечорами ніжна пісня лине,
Стежина кличе в молоді літа.
 Того дня від старого до малого теплими щирими словами усіх вітав Варварівський сільський голова Олександр Родик. Це той день, коли ми з вами маємо можливість зібратися разом, вшанувати гідних уваги людей нашої Варварівки, ознайомитися докладніше з історією своєї маленької батьківщини, згадати минуле і сьогодення рідного села. Виразити слова вдячності ветеранам праці за те, що вони збудували прекрасне село і прославили його своєю працею. Саме нашими спільними зусиллями створюється неповторний образ Варварівки, зберігається його героїчна історія та закладається майбутнє.
  Радість свята прийшли розділити і почесні гості депутат районної ради, генеральний директор ПСП «Орач» Олег Бегмат та депутат обласної ради Володимир Литвин, які побажали сільській громаді міцного здоров’я , мирного неба, затишку та спокою в  домівках , добра і щасливої долі.


  Наснаги у роботі і процвітання села, здійснення бажань і мрій, щастя і благополуччя, нехай надалі розвивається село, народжуються і зростають діти, спокійно і захищено почуваються люди похилого віку. Варварівка! Славна, щедра земля! Горда своїми жителями, сильна своєю роботящою громадою. Голова ради ветеранів Віра Олексіївна Бегмат назвала тих, що перетнули 80-літню межу. Вшанували хвилиною мовчання тих, хто не повернувся до рідної домівки, поліг у бою, захищаючи свою батьківщину. Покладання квітів до Братської могили в центрі села.
 Закінчується літо і через кілька днів сім’ю Варварівського навчально-виховного комплексу поповнять дев’ять першокласників. Їм рости і продовжувати справи свої батьків. В цей день першокласники із батьками висадили алею дерев у шкільному парку. Нехай ростуть і підіймають до сонця свої віти, а з ними зростають і дітлахи.
Село, заціловане всіма вітрами
Колиска любові і пісня душі,
Тут стелиться легко дорога до мами,
Стежина дитинства веде в спориші.


 Продовжував свято святковий концерт у виконанні ансамблю «Варварочка», дитячий танцювальний ансамбль.


  Дружно аплодувала громада села композиції «Любіть Україну!» у виконанні юних аматорів сцени під керівництвом директора будинку культури Наталії Полєжаєвої. Щирими оплесками жителі села зустрічали виступ на саксофоні художнього керівника Юрія Валаха. На святі пройшов парад найрізноманітніших сільських вишиванок: справжня рукотворна, голкою, ниткою та талановитою рукою створена краса, проводився розіграш безкоштовної лотереї, нагороджували підприємців за голосуванням громади, які посіли 1-3 місце. Гостей свята частували пирогами, кашею і смачним короваєм.
  Для дітей великою радістю стали розваги на батуті. Ще довго вигравали музики. Варварівців та гостей села порадував феєрверк. Вміють в селі як працювати, так і відпочивати. День села запам’ятається надовго!


Варварівка,  хліборобський наш край,
Тут кожного року багатий врожай.
Слався наш краю людьми працьовитими,
Полями широкими,  росою политими,
Слався уся хліборобська сім’я –
Творці небувалого світлого дня.

Немає коментарів:

Дописати коментар