суботу, 1 вересня 2018 р.

Вишивка – символ краси


Моя вишиваночко, червона  калино.
Ти символ Вітчизни з прадавніх віків.
Моя вишиванка – душа України
І зірка яскрава для дочок-синів.
   Говорячи про Україну, ми не уявляємо її і без наших прекрасних вишивок. Українців пізнають за їхнім барвистим вбранням, за вишивками на сорочках. Вишивка – це один із найулюбленіших та найбільш поширених видів народного мистецтва.  Працею багатьох поколінь талановитих вишивальниць створена величезна кількість технік (гладь, хрестик), орнаментів, візерунків, композицій. Мотивами квітучої рослини з птахами, окантованої в’юнкою гілкою заповнювали біле полотно жінки. Серед них  симфонії вишивок Алли Михайлівни Мотієнко.
  Знаю Аллу Михайлівну ще з дитинства. Виростала вона у дружній і працьовитій родині. Аллочка завжди швидко із захопленням виконує будь-яку роботу. Її сміх зачаровує всіх присутніх, а її вишиті картини бісером випромінюють один позитив. Квіти – зачаровують, соняхи надихають, коні – оздоровлюють і тд.


 Картини, які вишиває бісером користувачка нашої бібліотеки Алла Михайлівна, ніби оживають. Вони зачіпляють  всі  фарби душі. Наповнюють позитивом і дарують радість і любов. В цілому відчувається прагнення створити свято, зробити добро. Всіх відвідувачів, які прагнуть до саморозвитку і пізнання світу через творчі роботи – картини вишиті Аллою Михайлівною захоплюють. а з тими, хто тільки поринає у творчість, вона ділиться своїми маленькими секретами вишивання.


  Умілі руки в народі часто називають золотими. Однак справжнє мистецтво – це не лише руки, це, насамперед, душа, без якої майстерність мертва. З тими, хто тільки поринає у творчість, вона ділиться своїми маленькими секретами вишивання.

Немає коментарів:

Дописати коментар