середу, 23 травня 2018 р.

Цікаві факти про Європу


Європа – наш сильний дім,

Європа – колиска усіх країн!
Шляхом єдиним, прямуй до мети,
Європа – це дім, де живемо я і ти!

  Кожного року у травні відзначається День Європи в Україні. Це свято з кожним роком стає справою державного значення і відіграє неабияку роль у формуванні громадської думки про майбутнє нашої держави. День Європи – символ мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах, спільній історії всіх націй та мирного, щасливого майбутнього жителів всіх країн. День Європи для України і її жителів – це особливе свято. 
   З нагоди свята бібліотекар ознайомила присутніх з експрес – інформацією: «Цікаві факти про Європу», де говорила про культуру, традиції, звичаї європейців, а також підкреслила приналежність нашої держави до європейської сім’ї і безперечність її європейського вибору в майбутньому.


 До цієї дати була проведена хвилина знайомства: «Будьмо знайомі: письменники Європи», на якій представлені найвідоміші твори художньої літератури письменників Європи.



 Користувачі мали змогу ознайомитись з літературою письменників європейських країн і вибрати вподобане для домашнього читання. Мета заходу полягала в популяризації творчої спадщини письменників країн Європи, а також залучення якомога більше дітей до книги, до читання.  Тож день Європи видався на славу. Юні користувачі відкрили для себе багато нового та цікавого. Всі без винятку утвердилися в думці, що ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейськи, у нас спільні ідеали. Сповідуючи принципи свободи й незалежності, наш народ, з його культурною спадщиною і гуманістичною ментальністю достойний зайняти в Європі гідне місце.
   Ми сподіваємось, що після проведених заходів у душах користувачів будуть проростати тільки зерна добра, любові, дружби, які посіяли герої творів письменників  Європи.  Саме в ці дні українці справді мають нагоду разом з іншими європейськими народами продемонструвати свою єдність в утвердженні спільних цінностей та побачити нові перспективи розвитку об’єднаної Європи.

Немає коментарів:

Дописати коментар