пʼятницю, 18 травня 2018 р.

Без сім’ї і свого роду – немає нації народу


Родина - це таке маленьке слово,
А скільки ж в ньому сенсу, доброти. 
Це - мами перша колискова,
Це - батьків прояв теплоти.
Це все. Що може бути краще 
За рідних й дорогих людей?
Не покидай ти їх нізащо,
Бо це все рідне, це твоє.

15 травня - Міжнародний день сім'ї!
  День сім'ї дозволяє нам зайвий раз замислитися про важливість сім'ї і проявити увагу до близьких людей. Адже без них наше життя було б порожньою і безрадісною. Сім'я потрібна кожній людині, за рідкісним винятком. Українська родина будувала своє життя в тісній єдності зі своїм народом. Батько був оборонцем землі, на яку часто зазіхали неситі сусіди. Любов до Батьківщини, до рідної землі, до віри пронизувала всі ділянки родинного життя.
 Ненав'язливе, через колискову пісню, народну думу, через дитячу молитву за Україну, а найперше з розповідями про жертовні та героїчні вчинки тих, хто боровся за нашу незалежність, входило в душу дитини і дорослого юнака почуття патріотизму, любові до рідного краю. Це також об'єднувало батьків, увесь рід.
  То ж свято – це чудовий привід провести час разом, відклавши всі свої справи і проблеми. Бо хто ще так щиро розділить радість у моменти щастя, як не близькі та кохані. Хоч зараз гаряча пора в полі, на городах, але час для читання завжди знаходиться. Не даром говорять: "Родина читає - Україна процвітає!".


  Для наших читаючих сімей ми підготували книжкову викладку: «Без сімї і свого роду – немає нації народу». Матусі з радістю поспілкувалися з бібліотекарем щодо дитячого читання, бібліотечних ідей та можливостей. Ми впевнені, читаючих сімей в нас буде ще більше!


Мир тобі, українська родино! 
Хай панує між Вами щоднини 
Щире слово і Правда свята.

Немає коментарів:

Дописати коментар