середу, 16 травня 2018 р.

Найбільше світла – це від мами, Найзаповітніша – це матері любов!


З Днем матері, любі, ми Вас вітаємо,
Та щиро подякуємо мамам за все,
За ніжність, турботу, кохання безкрає,
За серце велике і золоте.
  У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас Свято матері. Це свято заснували в 1910 році. Воно прийшло до нас із далекої Філадельфії завдяки ініціативності та старанням молодої американки Анни Джервіс. Ганна, рано втративши матір, знала, як важливо проводити більше часу зі своїми матерями. Щоб люди частіше замислюватися про це і не забували дарувати своїй найближчій людині увагу, ласку і любов, дівчина вирішила домогтися того, щоб День матері визнали офіційним святом. Їй це вдалося, і вже 102 роки поспіль у світі відзначають таке чудове свято.


 З нагоди цього свята наша бібліотека представляє книжкову виставку: «Величне і прекрасне слово, мама!».


  Мати – перше слово, яке з радісною усмішкою вимовляє дитина. Це те слово, яке найчастіше повторює людина в хвилини страждання і горя. Мати зігріває щирою любовю, єднає всіх членів родини. Руки наших мам – золоті. Вони вміють не тільки працювати на роботі. Вдома вони в’яжуть, шиють, вишивають, малюють, смачно готують… Мамині руки і ніжно обіймають, і втішають, і підтримують.
Мамині руки – ніжні і милі,
Мамині руки – добрі, ласкаві –
Всюди в пошані, всюди у славі.
 Тож, в це найбільш душевне свято – День матері – вклонімося нашим ненькам за їх ласку, за руки працьовиті, що ніколи спокою не знають, за підтримку. Висловлюємо матусям свою прихильність, вдячність та повагу за недоспані ночі та велике серце. Неньки, для Вас ми просимо в долі міцного здоров’я, нехай стеляться ніжна, крилата доріжка, на якій Ви не зустрінете біди, нехай дні квітнуть яскравим світлом, а життя цвіте рясно, нехай збувається все, про що Ви мрієте.
Лагідна, рідненька, добра і проста,
Наша дорогенька, наша золота!
Спасибі матусю, що Ви нас навчали,
Спасибі, рідненька, що життя дарували!
Хай серце ще довго в грудях палає,
А руки, мов крила, дітей пригортають.
Здоровя міцного зичимо щиро,
Ласки від Бога, від дітей – тепла
На многії щасливії літа.

Зі святом Вас, милі, ніжні, матусі!

Немає коментарів:

Дописати коментар