середу, 23 травня 2018 р.

Квіти нам дарують натхнення


Квіти, квіти… Чарівні квіти,
Різнобарвні, великі й малі…
Ви умієте душу зігріти,
Бо й самі ви - душа Землі…
 Варварівка - село, де ясні зорі вечорові, і вишень білосніжний цвіт, і на світанні - запахи медові… Біля кожної  хати - чорнобривці і мальви обабіч вікна. Тут любисток росте, і троянди, і м’ята. Наше село завжди славилось своєю незрівнянною красою, а ще працьовитими людьми. У селі тече час розмірено і ніби спокійно, проте кожна хвилина у господаря розписана на тиждень вперед. Неповторне диво - квіти! Вони цвітуть для щастя, для радості і для добра, приносять у світ красу, ніжність, мовою квітів можна висловити свої почуття. В бібліотеці  була організована книжкова виставка- коладж: «Квіти нам дарують натхнення».


 Помешкання добрих і щиросердних людей завжди видно здалеку. Там буяють зеленим листям і яскравим квітом рослини. Вони можуть радувати наш зір на подвірї. Малесенькі незабудки і витончені троянди однаково привабливі. Щедро нам дарують свій аромат біленькі скромні квіти жасмину і розкішні півонії. Кожна квітка - це окраса нашого життя. Подвір’я Любов Олександрівни Грек можна відшукати за запахом квітів. Скромний, приємний будиночок без модних витрибеньок. Але ж скільки хазяйської душі і турботи вкладено тут: у кожну цеглинку і травинку, кожну квіточку.


 У вічі впадають розкішні півонії з величезними квітами, на одному суцвітті по декілька. Це вони манять таким солодким медовим запахом. А ще подвір’я Любов Олександрівни заполонив запах різнокольорових ірисів.


 Той, хто любить квіти, піклується про них, знає, що у рослин також є душа. Вони дуже чутливі і вміють віддано любити людину, яка не шкодує праці і часу, щоб за ними доглядати. Такою є наша односельчанка, користувач бібліотеки - Любов Олександрівна.
 Квіти дарують нам не тільки свою красу. Вони - частинка всієї живої зеленої природи, завдяки якій ми маємо змогу дихати чистим повітрям. Адже рослинність, яка прикрашає нашу Землю, часто називають легенями планети. А ще у квітів є особливе багатство - цілющі лікарські властивості. Ціла скарбничка природи схована у кожній, навіть найменшій квіточці.  Квіти, які прикрашають оселю, надихають всіх на позитивні емоції. Вони також наші природні помічники, які не тільки звеселяють житло зеленою барвою, своїм цвітом, але й поліпшують мікроклімат, допомагають зняти стрес. 
Чарують красою квіти Землі:
Волошки, троянди і трави рясні...
Такої краси, що не снилося в сні!
Там десь фіалонька он на вікні,
Там десь дзвіночок задзеленчав,
А у траві цвіркун зацвірчав.
Ну а настурція так задається:
"Дивіться, яка я!" - й по палиці вється,
Ромашка гадає: "Кохає чи ні?"
Лілея квітне десь у воді...
Словом одним, чарівні усі:
Майорик, гортензія і паничі...
Не рвіть! Не ламайте красу неземну!
Нехай зостається на іншу весну!!!
  На присадибній ділянці Любов Олександрівни по сортах висаджена полуниця, величезні кущі йошти, абрикоса вирощена з насінини, яблуні, груші, сортовий виноград.


 Не дайте землі зарости буряном, засадіть город, розбийте клумбу. Складно? Вставайте раненько, і беріться до праці. Не чекайте , доки за вас хтось щось зробить. Робіть це самі, і побачите: усе буде змінюватися до  кращого.

Немає коментарів:

Дописати коментар