вівторок, 3 жовтня 2017 р.

Останній бал моїх років


 1 жовтня ми святкуємо Міжнародний день людей похилого віку. Це свято, яке покликане звернути увагу всього людства на потреби старшого покоління. Адже повага до старших – одна з головних цінностей людської моралі. Саме тому в 1990 році Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення про заснування Міжнародного дня літніх людей.
  Це хороша нагода пильніше зосередитись на проблемах літніх людей, ще раз засвідчити всенародну повагу ветеранам війни і праці, нашим батькам і матерям, старшим друзям, за чиїми плечима нелегкі життєві дороги. Люди старшого покоління – джерело народної мудрості, їх практичний досвід – нерозривний місток, що з’єднує покоління. В бібліотеці до цієї дати була організована книжкова виставка: «Останній бал моїх років».





  Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.
 Багато користувачів нашої бібліотеки поважного віку багато читають, приймають участь в житті бібліотеки, виставляють на творчих виставках свої роботи. А ще як співають… Знають ансамбль «Варварочка» за межами району.




   Люди старшого покоління – досвідчені, мудрі, добрі. Сядьте біля них, поговоріть з ними, і вам відкриються сторінки їхнього життя. А це історія кожної сім’ї, історія нашого народу.
Хай радість і сонце заглянуть в віконце,
Відкриються двері для щастя й тепла.
Хай сила прибуде, здоров’я зміцніє

На щастя, на довгі, на многі літа.

Немає коментарів:

Дописати коментар