понеділок, 30 жовтня 2017 р.

І пам’яттю синів живе земля під світлим небом України!


  Минуло вже 73 роки, як Україна була остаточно звільнена від фашистських загарбників. Дорогою ціною далася ця чергова перемога над ворогом – сотні тисяч життів, відданих у кровопролитних боях, вщент зруйновані загарбниками міста і села, сплюндрована земля – все це потрібно відродити, відбудувати, відновити.
  Народ України свято береже пам'ять про тих, хто приніс йому визволення і свободу. Ми пам’ятаємо, що у боях за неї брали участь люди багатьох національностей, що кожний боєць вважав нашу землю рідною, незалежно від того, в яких краях він народився і виріс. Вірність обов’язку, бойове братерство, віра у перемогу і постійна готовність до самопожертви – ці та інші складові моралі й патріотизму були вирішальними в одержанні військової переваги, які давали можливість перемагати, наближати фатальний крах фашизму.
  Про це розповідала бібліотекар Таміла Вус у годині-меморіалі «І пам’яттю синів живе земля під світлим небом України».
  Ми горді від усвідомлення того, що в боях із загарбниками брали участь сотні наших земляків-карлівчан. Наш край дав країні сім Героїв Радянського Союзу, одного повного кавалера орденів Слави, багатьох орденоносців, чиї імена навічно вписані в історію району.
  На жаль, час невблаганний. Усе менше і менше залишається серед нас ветеранів Другої світової війни, колишніх солдатів і офіцерів, партизанів і підпільників, тих, хто ставив зруйноване господарство на ноги вже у післявоєнний період. Але тим вищою стає наша відповідальність перед підростаючим і прийдешніми поколіннями в утвердженні високого патріотизму, вірності народу України, вихованні їх на прикладах дідів і прадідів. Подвигу жити вічно!
  Ми щиро й сердечно вітаємо учасників бойових дій, ветеранів Другої світової війни, усіх жителів району з черговою річницею визволення України від фашизму. Міцного здоров’я вам, дорогі земляки, миру, віри у краще завтра і розбудову нашої незалежної держави!



Немає коментарів:

Дописати коментар