пʼятницю, 26 травня 2017 р.

Нові часи – нові герої

  Захист своєї Вітчизни - свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги. У давні часи рядові козаки, отамани та гетьмани боронили нашу Україну від загарбників. У сьогоденні з’явилися нові герої - віддані захисники України, які боронять її цілісність і незалежність на сході.
  Із березня 2014 року наша країна перебуває у стані неоголошеної війни. Багато солдатів пішли виконувати свій обов’язок.


  Цього дня несподівано до бібліотеки завітав житель села Семенцов Артур разом зі своїм товаришем, бойовим побратимом Булгаковим Денисом, які прибули в короткочасну відпустку. Бібліотекар Т.Вус і користувачі бібліотеки були раді цій зустрічі. Хлопці сильної волі, міцного характеру, впевнені в собі, справжні патріоти України – так представила бібліотекар гостей юним користувачам бібліотеки і запросила військових до слова.


  Вони поділилися з учнями спогадами, розповідали школярам, що пережили за час, проведений в зоні АТО. Відповідаючи на численні запитання учнів, воїни намагалися у доступній формі розповісти присутнім про життя на війні, про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братерство і про все те, що цікавило дітей.

   Школярі з цікавістю розглядали нагороди військових.  Артур і Денис почули від присутніх щирі слова подяки і шани. Та головне, у чому були єдині і бійці і діти,  –  це розуміння необхідності оберігати свою рідну землю, стояти за неї стіною, єднатися у відстоюванні національних інтересів України.
  З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших захисників була проведена зустріч: «Нові часи – нові герої».


 На зустрічі був присутній активний користувач бібліотеки Данило Антонов, який був нагороджений на шкільній лінійці грамотами і подяками за досягнення у спорті, визнаний кращим учнем НВК-2017 у номінації: «Спортивні досягнення», а також іменною премією: «Жайвір» у номінації : «Планета Спорт» від депутата Полтавської обласної ради Юрія Тимохи. Він підготовляє себе до професії військового.

Немає коментарів:

Дописати коментар