четвер, 11 травня 2017 р.

Подвигу – пам'ять, подвигу – слава


Маки червоні знов розцвітають,
Пам’ять дідів бережуть
 І до вогню, що серця зігріває,
Їхні онуки ідуть.
   Минають роки, відлітаючи у вічність... Все далі і далі відходять від нас грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто ціною власного життя захистив нашу країну від гітлерівської агресії. «Ніхто не забутий, і ніщо не забуте!..»
   Пам’ять. Це не просто частина історії. Пам’ять – це наша біль, наша гордість. Цього дня односельчани зібралися біля пам’ятника загиблих воїнів, де розпочався мітинг в нашому селі.



   Згадали наших дідів, батьків і братів, вічно молодих солдат і офіцерів, що мужньо боролися з ворогом і перемогли, вклонилися тим, хто поліг смертю хоробрих, тим, чиї серця обпалила Друга світова війна, яка розпочалася 1-го вересня 1939-го року. Вона охопила всю земну кулю і тривала до 2-го вересня 1945-го року. Страшна війна, яка забрала і скалічила десятки мільйонів життів, принесла наймаштабнішу розруху і горе. Книгу Памяті загиблих жителів села зачитала директор з виховної роботи Варварівського НВК Асеєва Т.Ф.



   8-го травня 1945-го року, близько опівночі, в передмісті Берліна Карлсгорсті, підписали акт про беззастережну капітуляцію збройних сил Німеччини.
  Це була проста демонстрація примирення й пам’яті. Саме тому свято Перемоги в Європі святкується й донині щорічно 8-го травня. З 2015 року Україна приєдналася до всього світу у скорботі за жертвами Другої світової війни.
   З метою гідного вшанування подвигу Українського народу в Другій світовій війні висловлення поваги усім борцям проти нацизму, та увічнення пам’яті про загиблих воїнів в нашому селі був проведений День Пам’яті: «Подвигу – пам'ять, подвигу – слава». Учні місцевої школи вручили ветеранам квіти. Після мітингу в будинку культури відбувся тематичний концерт.




   Цього дня громаду нашого села  запросив депутат районної ради, директор ПСП «Орач» О.Л.Бегмат до кафе «Едем» скуштувати солдатської каші.


Немає коментарів:

Дописати коментар