суботу, 20 травня 2017 р.

Все до серденька матері горнеться


Ще в колисці немовля
Слово «мама» вимовля.
Найдорожче в світі слово
Так звучить у рідній мові:
Мати, матінка, матуся,
Мама, мамочка, мамуся! –
Називаю тебе я,
Рідна ненечко моя!

«Ой, я маю три матері, та всі три хорошії…
Перша мати – непорочна, як лілея біла,
із дитятком-немовлятком, Пречистая Діва.
Друга мати – це найкраща на світі країна,
земля наша, наша славна ненька-Україна.
Третя мати –це ласкава, люба, мила,
рідна моя мати!...»
(Із народної пісні)
   Травень – місяць, багатий на свята, найпишніша та найпрекрасніша пора весни. І одне з цих свят в Україні називається просто, але стосується кожного з нас, кожної людини, яка живе та ходить по землі. Це свято – День матері, що відзначається в нашій країні у другу неділю травня.
   Ми висловлюємо свою любов і шану найдорожчій  людині – рідній неньці, подякуємо їй за любов і турботу. Бо вона - найрідніша людина . Її теплі руки – це перше, що відчуває малюк. Ніжні дотики, колискова, ласкаві слова – все це прояви материнської любові.
  Я, як бібліотекар, щиро дякую Людмилі Леонідівні мамі двох чудових доньок: Ані і Валі за прищеплену любов до читання, книги, систематичне відвідування бібліотеки.


  Шанування матері – один з найсвятіших  обов’язків людини і неоплатних боргів дітей. Вона нас зростила, виховала, навчила добру, леліяла ,любила. І як же не відплатити їй пошаною, любов’ю, ласкою і допомогою. Чим більша наша любов до неї, тим святіше і радісніше наше життя. Денис Бовкун та Олександр Моторний намалювали портрети своїх мам, а також вивчили вірші для них, взявши книгу з викладки: «Все до серденька матері горнеться».


Із Святом матері всіх матерів вітаємо
І зичимо щиро щастя і добра.
Хай смутку жодна з них не знає,
Хай радості розквітне у їх  житті пора!

Немає коментарів:

Дописати коментар