середу, 23 листопада 2016 р.

Єдина країна - це наша земля


Обирай Свободу рідному народу!
Обирай Свободу і добро ідей!
Обирай Свободу Заходу і Сходу!
Обирай Свободу для своїх  людей!
    21 листопада в Україні  відзначається  День  Гідності та Свободи. До  цієї дати  бібліотеці була проведена інформаційна хвилина: «Єдина країна – це наша земля».


   Подивіться, будь ласка, у вікно: там обнялися в одне ціле голубе небо і наша рідна земля. Такою ми бачимо нашу  Матір – Україну. Вона горда від того, що зуміла виховати людей, здатних  об’єднатися за її Єдність та незалежність, за її Свободу,  за її Права.


   Минуло 3 роки  з того дня, коли майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей в державі. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. Більшість з них – молоді та сильні.
   Патріотизм – це одна із ланок людського характеру. Він, подібно до любові, керує людською свідомістю, заставляючи робити великі і малі вчинки в ім’я своєї Батьківщини. Патріотизм – величний вияв нескінченої любові до рідного краю.


  Ми, українці, свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Ми подали  історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх навколо  спільної мети. Український народ відчув потребу в єднанні, повірив у своє майбутнє. Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян – справжніх патріотів України. Але шанс на зміни дістались нам дорогою ціною людських  втрат.  Вічною раною на серці кожного українця буде пам’ять про  героїв «Небесної сотні», кожен з них віддав  за  свободу і гідність своєї країни найвищу ціну – життя. Захищаючи власну гідність і незалежність, ми  показали всьому  світові, що Україна – це не просто точка на карті світу, Україна – це демократична європейська держава, Україна – це територія  гідності  та свободи.
  Про події, які відбувалися того дня на Майдані, йшлося в інформаційній хвилині: «Єдина країна – це наша земля». В цей нелегкий час ми повинні бути  справжніми патріотами, відстоювати свою єдність,  суверенітет і незалежність України.                    
Українці, прошу вас, не дайте зламати
Свою гідність і честь, не дайте топтати,
Своє прагнення жити достойно в державі
В пам’ять тих, хто  загинув, вічна їм слава.
   Революція гідності довела всьому світові, що український народ неможливо поставити на коліна. Це народ волі, сили та незламного духу. Разом ми велика сила. І тільки разом ми здатні змінити нашу країну на краще. Це довели сто безстрашних героїв нашої держави – герої Небесної сотні.

Немає коментарів:

Дописати коментар