середу, 16 листопада 2016 р.

Міжнародний день толерантності


   Понад два десятиліття, відтоді, як Генеральною конференцією ЮНЕСКО – спеціалізованою установою при Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури було прийнято «Декларацію принципів терпимості», людство відзначає Міжнародний день толерантності (від лат. «терпіння»). З метою пропаганди серед людей миролюбності, терпимого ставлення одне до одного для юних користувачів в бібліотеці була проведена інформаційна хвилина: «Як це бути толерантним?»


  Діти розглянули «квітку толерантності». 2016 рік - рік милосердя, тому акцент був наголошений на милосердя і доброту.


Добром на зло відповідай щоднини
Й на зло також добром відповідай
Покликання найбільше для людини
Добро творити! Це запам'ятай!
 У нинішньому суспільстві ми можемо спостерігати жорстокість, несправедливість і зло. Багато перестають пам’ятати про такі важливі речі, як милосердя і доброта. Необхідно зупинитися хоча б на секунду і згадати, що ми перш за все люди, і треба ставитися один до одного по-людськи. Важливо зрозуміти і усвідомити, що ж таке толерантність. А також дізнатися, для чого ці якості потрібні людині.


   Найвища наука життя – мудрість. А найвища мудрість – бути добрим. Доброта і чуйність, співпереживання і щиросердечність, уміння розділити чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину. Цього дня діти передавали «сердечка доброти» з рук в руки.


   Що потрібно зробити для того, щоб ці згадані добрі звички, оте всенародне милосердя, що здавна було властиве нашому народові, зберегти на віки?
   Напевне, треба менше говорити про добро, а просто проявляти милосердя до тих, хто бажає підтримки, про це бібліотекар говорила з учнями Варварівської спеціалізованої школи-інтернату.


Будьте завжди толерантними!

Немає коментарів:

Дописати коментар