суботу, 19 листопада 2016 р.

Перші кроки у країну Читалію

Багато мусиш знати
Про все, що є навкруг,
Тож слід книжки читати,
Бо книжка - вірний друг.
   17 листопада нашу бібліотеку відвідали учні 1-го класу Варварівського НВК з класоводом Сергієм Совіним. Діти потрапили в справжнє книжкове місто, де живуть мудрі книги, де завжди весело та цікаво.


   Книга… Це найбільше диво з усіх див, це друг, який допомагає в скрутну годину, який учить нас думати і відкривати світ прекрасного, вчить нас жити.
Безмежна сила книги. Без неї людина сліпа, адже з дитячих літ книжка допомагає зрозуміти світ, що нас оточує, вона розповідає нам про історію рідного краю, звичаї, традиції…
 А всі книги живуть у бібліотеці.


  Бібліотекар Т.Вус провела для учнів подорож бібліотечними поличками, розповіла про правила поведінки в бібліотеці та правильне відношення до книги, показала цікаві дитячі книжечки та журнали. Діти уважно слухали віршики із книги «Кицин дім», уривки з казок, які їм читала бібліотекар, відповідали на питання, відгадували загадки, згадували прислів’я про  книгу та бібліотеку.


   І нехай це було тільки перше знайомство з бібліотекою, та екскурсія пройшла в теплій, дружній атмосфері.


   Сподіваємось, що в майбутньому книги для цих дітей стануть не лише вірними друзями, а й найкращими помічниками в житті, що з маленьких відвідувачів виростуть справжні любителі книги, тому що книга – невичерпне джерело, яке живить енергією слова людину протягом життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар