суботу, 19 листопада 2016 р.

Пахучий хліб - щедрий дар землі за труд і розум доблесній людині


   З давніх – давен восени, коли землю вкриває жовте листя, коли зібрано врожай, а комори та стодоли заповнені збіжжям, ми відзначаємо Свято працівників сільського господарства.
   Сільськогосподарська галузь для української держави завжди була однією їх пріоритетних сфер розвитку як зовнішньої, так і внутрішньої економіки країни. Господь наділив українську державу багатими на чорнозем, родючими землями, обдарованими працьовитими людьми.
  Напередодні свята ветерани тваринницької галузі побували на екскурсії на МТФ ПСП «Орач», де їм провели цікаву змістовну екскурсію, ознайомили з новітніми технологіями. На закінчення ветеранів праці пригостили смачним обідом.
 Питання організації виробництва та підтримки продовольчого забезпечення для окремої держави актуальні в усі часи. Від цього залежить не тільки життєздатність і самодостатність країни та суспільства, але й безліч найрізноманітніших напрямків людської діяльності


З хлібом у нас зустрічають гостей 
Хліб на весіллі цвіте в короваї 

І кращих на світі немає вістей
Ніж хліб урожаю у рідному краї. 
Як щастя, як сонце, що пестить наш край 
У нинішній рік сьогодення.



   Бібліотека запросила переглянути ілюстровану виставку-інсталяцію: «Земля – то мудрість наша і освята, від неї хліб і цвіт, і всі плоди».
  «Пахучий хліб -  щедрий дар землі за труд і розум доблесній людині», під такою назвою була організована виставка кондитерських виробів, які випікали варварівські господині – Людмила Фисун, Наталія Скрипник, Світлана Вус, Ганна Бадікова, Тамара Родик, сестри Ніна Скляр та Галина Жила і наймолодша учасниця – Галя Білан.



 Варварівка з давніх-давен славилася добрими, талановитими та працьовитими людьми. Завдяки їх рукам, мудрості, професійності та досвідченості щедро родить наша варварівська нива.
  Так вже заведено у ПСП “Орач», що до ветеранів сільськогосподарської праці завжди виявляється особлива увага та підтримка. Не стало це виключенням і цього разу: всім ветеранам було розіслано особисте запрошення на велелюдне свято сільської громади, яке зібрало 19 листопада в теплих стінах Варварівського будинку культури близько півтисячі місцевого люду. І ось лунає лірична мелодія, на екрані демонструються світлини чарівних куточків села, піднесену пісню якому і виконують солісти Наталія Полежаєва та Сидорук Марина. А за ними підсилюючи урочисту атмосферу вже виходять в хороводі з запашним короваєм маленькі учасники художньої самодіяльності.


  Під гучні оплески присутніх ведучі Світлана Приз та Сергій Совин  запрошують на сцену почесних і дорогих гостей: голову РДА Костенка С.Б., генерального директора місцевого ПСП «Орач» Бегмата О.Л. та сільського голову Родика О.А.
  У своїм виступі голова райдержадміністрації щиро привітав всіх працівників галузі зі святом, побажав нових трудових звершень та нагородив кращих  працівників грамотами. В короткому та змістовному  виступі керівник ПСП «Орач», депутат районної ради звітує перед своїми виборцями, пайовиками, працівниками підприємства.
  Особливою увагою та теплотою на святі були оточені ветерани сільської праці. Для них місцеве сільгосппідприємство підготувало теплі вітання та подарунки.
  Для відзнак та нагород на сцену підіймаються кращі працівники  ПСП «Орач», а хор «Варварочка» під керівництвом  Юрія Валаха дарує їм своє пісенне вітання. Захопленими оплесками люди вітають свій улюблений хоровий колектив без участі якого не обходиться жодне міроприємство в селі. Слід відмітити, що значну частину колективу складають вчорашні тваринники, ветерани сільськогосподарської галузі. Тому і не дивно, що щирі вітання і подарунки від депутата Олега Бегмата присвячуються і їм.


  Урочисті слова вітання до присутніх  з нагоди свята та слова подяки за співпрацю та дієву допомогу сільській громаді  на адресу депутата райради Олега Бегмата лунають і з вуст сільського голови Родика Олександра.
   Красивими квітами  та теплими словами подяки вітають присутніх і колективи обох шкіл і присвячують своєму турботливому депутату найкращі слова подяки за підтримку і постійну турботу. Саме завдяки піклуванню Бегмата О.Л. та  співпраці з сільською радою було замінено вікна в НВК, за сприяння депутата було придбано комплект звукоапаратури для потреб дітлахів, забезпечено безкоштовним смачним молоком, виплачуються премії відмінникам навчання та активістам, а для сільської бібліотеки виписані періодичні видання. Яскравою і насиченою була концертна програма, як і ті чарівні костюми учасників самодіяльності, що були придбані та пошиті місцевою майстринею Калюжною Наталією за сприяння сільської ради та Бегмата О.Л.
  

 Слід відмітити, що такого яскравого і багатого свята давно вже не пам’ятає сільський люд. Кожен учасник свята отримав подарунки, а гості мали змогу пригоститися і солодощами і безліччю смачних страв від щедрої «Орачівської» гостини.
 Тож щиро дякуємо організаторам свята, зичимо усіляких гараздів нашим сільським невтомним трударям!
  Багатство одних країн у нафті і газі, а інших — у зерні, молоці та м’ясі. Ви — творці багатства, нехай удача посміхається вам завжди і у всьому, а погода і природа допомагають у
вашій роботі.

Немає коментарів:

Дописати коментар