пʼятницю, 30 вересня 2016 р.

Бібліотека – вікно у світ


Навчають нас читати.
Наш розум розвивають,
І не дають «скучати»,
«Яких професій лиш нема!
Художник, вчитель, лікар і аптекар,
Та все ж найкраща це -  наша
Бо ми – бібліотекарі!»
(Марина Семенюк)
    30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек, особливий день для тих, хто любить та шанує книгу, поріднився з нею.
   Сучасне суспільство потребує нового підходу до розуміння бібліотечної діяльності – це бібліотека, як єдиної цілісної системи. На сьогодні в Україні існує чи не єдиний соціокультурний інститут, що надає право безкоштовного отримання інформації, книжкових та медіа матеріалів, право людини на культурний розвиток
   Бібліотеки – не просто сховища земної мудрості, це острови спасіння, де кожний може відчути свою спорідненість зі світом загальнолюдської культури. 
    У розпал золотої осені, коли з ланів та садів збирають щедрі дари природи, а в повітрі літає бабине літо, українці святкують два свята – День Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, а також Всеукраїнський день бібліотек.
 Бібліотека – ніби живильне джерело для Варварівської дітвори. Переступивши поріг нашої книгозбірні, вони опиняються в справжнісінькій казковій країні.
  Бібліотека сьогодні – інформаційний центр сільської громади, перший помічник в освіті та самоосвіті, сюди поспішають після трудового дня шанувальники художнього слова, задушевної пісні, рукоділля, кулінарії. Бібліотека - тісно співпрацює зі шкільними та дошкільними закладами, клубними установами, музеєм.
     Дорогі колеги та шанувальники книги, прийміть найщиріші вітання з святом. Нехай ваша бібліотечна нива колоситься добірними зернами людської мудрості, які ви щедро засіваєте в стінах своїх бібліотек, де зростатимуть нові покоління мудрих і допитливих друзів книги. Щастя, міцного здоров’я, невичерпного оптимізму вам, наснаги, молодецького запалу для нових творчих звершень.

Немає коментарів:

Дописати коментар