пʼятницю, 9 вересня 2016 р.

Вірний син свого народу


   «Колосальна праця, яку рік за роком викладає професор Грушевський перед українською публікою, варта того, щоб прийняти її з належною увагою. Тим більше, що вона на таких міцних і широких основах, яким не страшна ніяка критика». І.Я. Франко.
  У 2016 році виповнюється 150 років від дня народження справжнього українця – Михайла Грушевського, якого ще називають Першим Президентом України.
 Михайло Сергійович Грушевський – український історик, літературознавець, письменник, публіцист, громадський і державний діяч.
  Він народився з генетичною любов’ю до України, і цією любов’ю були освячені всі його малі і великі справи. Доля визначила місію Грушевського – стати на сторожі національної гідності, забезпечити право кожного українця пишатися тим, що він українець.
  Тому всі його проекти – від фундаментальної «Історії України-Русі», Наукового товариства імені  Тараса Шевченка, унікального явища – наукової школи Грушевського. Новітнього українського парламенту – Української Центральної Ради, до найменшої публіцистичної замітки були підпорядковані одній меті – «послужитися українському національному відродженню».
  Михайло Грушевський – це вчений світового рівня, творча спадщина якого близько двох тисяч праць з історії, історіографії, соціології, літератури, етнографії, археології, фольклору.
  Щоб вшанувати таку видатну людини, яка брала безпосередню участь у подіях становлення української державності, бібліотекар Т.Вус запросила учнів 8 класу Варварівського НВК разом з учителем історії Олександром Буцьківським на історично-пізнавальну годину: «Вірний син свого народу».


Юні користувачі з цікавістю прослухали  інформацію про Грушевського.


А ще бібліотекар віднайшла для старшокласників цікаві подробиці життя, зокрема, про юні роки майбутнього державного діяча, його навчання в гімназії, юнацьке кохання і провела інформхвилинку.


Немає коментарів:

Дописати коментар