середу, 17 грудня 2014 р.

Заочна прем’єра книги Володимира Дугара «Крізь буревій»


  Володимир Дугар уже відомий читачам як поет сатирик-гуморист, чиї твори широко друкувалися в авторитетних періодичних виданнях України, колективних збірниках, видані окремими збірками, перекладені на російську і білоруські мови.
  Книга, до якої увійшли повісті «Крізь буревій» і «Серце сокола» - це своєрідний дебют автора як прозаїка, котрий раніше не виступав у цьому літературному жанрі.
  У творі «Крізь буревій» постає образ конкретного воїна в роки Великої Вітчизняної війни, хороброго розвідника, повного кавалера орденів Слави, уродженця Карлівського району, що на Полтавщині, Івана Пилиповича Максименка. Відчайдушні втечі з пазурів фашистської неволі по дорозі на каторгу у гітлерівську Німеччину, бойові походи з народними месниками партизанського загону імені Кутузова, сповнені мужності, відваги і смертельної небезпеки будні розвідника регулярної частини в Радянській Армії постають перед читачем у повісті «Крізь буревій».
    


   Готуючись до заочної прем’єри книги Володимира Дугара «Крізь буревій» користувачі ознайомилися з матеріалом про письменника і головного героя Максименка Івана Пилиповича, якому 17 листопада виповнилося б 90 років з дня народження.
  Користувачі бібліотеки зустрілися з Володимиром Капустяном, який добре знав як автора книги, так і головного героя твору.


  Вчитель історії О. Буцьківський розповів дітям про шлях розвідника в роки війни, про те, що Іван Максименко був учасником Параду Перемоги в Москві. Школярі дізналися, що герой книги нагороджений крім трьох орденів Слави ще й орденом Вітчизняної війни I ступеня, Червоної Зірки, медалями, в тому числі медаллю «За відвагу».




  У Варварівському народному історичному музеї виготовлений турнікет про героїв-земляків, де є цікава інформація про Максименка І.П. Всі відвідувачі можуть з нею ознайомитися.



3 коментарі:

  1. Добрий день! Чи маю я можливiсть отримати електронну версiю "Крiзь буревiй"?

    ВідповістиВидалити