середу, 17 грудня 2014 р.

Добро і милосердя об’єднує серця


  22 роки тому Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Мета такого рішення цілком очевидна: люди з фізичними або психічними недугами мають почуватися повноправними членами суспільства.
  Щороку  3 грудня світ відзначає Міжнародний день інвалідів. На знак поваги до людей з особливими фізичними потребами в Україні також на державному рівні відбуваються різноманітні тематичні заходи.
 У розвинених країнах життя без барєрів  для людей з обмеженими фізичними можливостями давно стало нормою. Ідеться не лише про забезпечення будинків чи транспорту пристроями для вільного доступу інвалідів, а насамперед про програми соціальної, психологічної та трудової реабілітації для громадян з особливими фізичними потребами, про їх усебічну адаптацію та інтеграцію в суспільство.
  В Україні близько 3 мільйонів людей – інваліди. І, треба визнати, ця цифра зростає з року в рік, тож вимагає ще більшої,  підвищеної уваги суспільства до людей з обмеженими фізичними можливостями.
   У Полтавській області нині мешкає 82 тис. осіб з інвалідністю, з них 4,4 тис. -  діти –інваліди. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя, окремі людські долі і надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто не тільки допомагає, а й розуміє їх потреби, їх бажання бути активними, дієвими членами суспільства.
  На території Варварівської сільської ради проживають 7 дітей-інвалідів і 33 інваліди I та  II груп. В цей день кожного відвідали сільський голова О.Родик, голова Ради ветеранів В.Бегмат, спонсорську допомогу (продуктовий набір) надав генеральний директор ПСП «Орач» О.Бегмат.


  Кожен, хто живе чи працює поряд з людьми із особливими фізичними потребами, щоб не забували про головне – увагу та розуміння. І не тільки 3 грудня, а постійно, щоденно. 
 В бібліотеці був організований перегляд: «Реабілітація за допомогою інформації». Бібліотека ніколи не стоїть осторонь, коли мова йде про допомогу. Радо допомагаємо людям з обмеженими можливостями реалізувати їх право на гідне життя, адаптуватися в оточуючому світі та сприяємо розкриттю їх творчих можливостей. 

Немає коментарів:

Дописати коментар