суботу, 15 листопада 2014 р.

Земля і люди


  Сердечно вітаємо працівників сільського господарства Варварівки і всіх аграріїв України з професійним святом. Із почуттям глибокої шани і поваги щиро вдячні всім аграріям за самовіддану працю, за розуміння і мудрість, за натруджені руки, результатом яких є отримання  щедрого урожаю.
    Міцного вам здоровя, добірного колоса, щоб у кожного з нас був хліб і до хліба! Хай благополучними й щасливими будуть ваші родини! Нових вам трудових здобутків!
   Сьогодні важливість професії аграрія зростає і набуває нового сенсу – вашими зусиллями, знаннями, ідеями створюється нова Україна!
   Так склалось у житті, що хліборобам і землі, на якій вони працюють, годі й думати про відпочинок. Тільки-но закінчилися ранні жнива і господарі заховали в комори просушене зерно, вже треба поспішати за погожої днини зібрати кукурудзу, сою, соняшник, цукрові буряки, а потім, не втрачаючи ні дня, думати про урожай наступного року. Ніщо й ніхто не може розірвати міцний зв'язок землі – годувальниці та тих, хто присвятив своє життя праці на ній. 
  Серед них і хлібороби ПСП «Орач», яке очолює Олег Леонідович Бегмат. В «Орачі» навчились вміло і розумно працювати, аби отримувати стабільно високі врожаї і при цьому раціонально використовувати землю. Тим паче, що керівник ПСП «Орач» неабияку увагу приділяє матеріально-технічній базі господарства. Тож нехай життєвий і професійний шлях Олега Леонідовича буде наповнений новими злетами та досягненнями, а все зроблене добро вертається сторицею!
    На блозі нашої бібліотеки я від себе особисто і від користувачів бібліотеки хочу подякувати за спонсорську підтримку, бо вже не один рік наша бібліотека поповнюється періодичними виданнями завдячуючи ПСП «Орач» і його керівникові депутату районної ради Бегмату Олегу Леонідовичу. Міцного здоровя, широкого життєвого шляху та плідної роботи на благо рідної землі.
   В бібліотеці був проведений День працівника агропромислового комплексу: «Земля і люди». Цього дня ми почули такі слова на адресу кращого механізатора ПСП «Орач» Володимира Залімського від керівника господарства: «Надійність, професіоналізм, якість та механізаторська совість».


 

     До уваги користувачів був організований перегляд літератури: «Хвала і шана за хліборобську працю», де висвітлені матеріали з періодичних видань про ПСП «Орач». З цікавістю переглянув підшивку газети «Село полтавське» В.І. Залімський. На блозі бібліотеки про нього коротенька розповідь.
     У колективі Володимира Залімського поважають і досвідчені, і молодші за нього колеги не тільки за те, що тямущий у техніці, а й за те, що  завжди прийде на допомогу, молодим слушну пораду дасть, коли ті мають проблеми  під час ремонту техніки. Він один із тих, хто знає, а головне – вміє працювати. Як ніхто інший, розуміє, коли треба акумулюватися і виконати  свою ланку роботи у стислі строки. Ще одним штрихом до портрету Володимира Залімського є його дбайливе ставлення до техніки, на якій працює. Він ніколи не виїде в поле, доки не перевірить машину на справність. У нього, крім виробітку, є розуміння збереження техніки, а це в наш час дуже важливо.
   На добре слово заслуговує екіпаж у складі комбайнерів Олександра Недяка та Сергія Михайленка. Механізатори: Володимир Данець, Роман Кукура, вміло працюють на всій техніці в господарстві.
  Задоволений керівник господарства роботою завідуючої фермою Наталії Кулик, яка вже понад 10 років гуртує навколо себе колектив працівників ферми, яким удалося збільшити надої молока у  порівнянні з минулим роком.
   Про таких не гріх розповісти, бо саме на них українська сутність, саме вони і є той народ, який не корився у часи найважчих випробувань труднощами, вони – і сіль землі, і її міць, як працювати – то до сьомого поту, як співати – до хрипоти в голосі, як любити – то до останнього подиху. І не інакше. Бо тоді для чого приходити в цей світ і для чого топтати ряст? - кажуть у Варварівці. Вони хлібороби – гордість села.

Немає коментарів:

Дописати коментар