неділю, 23 листопада 2014 р.

Толерантність врятує світ

  13 листопада 2014 року в бібліотеці був проведений інформаційний коктейль: «Толерантність врятує світ», участь в якому взяли юні користувачі бібліотеки.       
   Зараз, коли наша рідна Україна переживає тяжкі часи військових конфліктів і непорозумінь, тема терпимості до чужого  способу життя, релігійної, національної й культурної належності, мови, звичаїв, фізичного і психічного стану, зовнішнього вигляду актуальна як ніколи. Толерантність є головною умовою стабільності й миру в такому різноманітному сучасному світі.
 З метою виховання у молоді  чуйності, взаємодопомоги, людяності, терпимості, небайдужості  і дружнього прийняття інших людей, діти виготовляли квітку толерантності.



  Понад 12 років 16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності. Цей день був проголошений Декларацією принципів толерантності, затвердженого у 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної незалежності чи кольору шкіри. Толерантність –  поняття про активну моральну позицію, психологічну готовність до терпіння. В українському сприйнятті толерантність – це почуття любові і поваги. Потрібно  віддати  шану  кожному українському герою, який в час воєнного лихоліття боровся і бореться  за визволення  рідної  землі  від тоталітарних загарбників.
Свою Україну  любіте,
Любіть її  во время люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.
   Пам’ятаймо цей заклик Великого Кобзаря. Якою буде Україна в майбутньому, вирішувати  нам. Тільки мир  і  злагода, взаємодопомога, подолання особистого егоїзму приносить щастя  і  впевненість  в  майбутньому.
  Цінуйте  в  кожній  людині особистість і поважайте її  думки, почуття, переконання. Сьогодні варто замислитися над цим і зробити себе і світ хоч на краплинку добрішим та толерантнішим.

Немає коментарів:

Дописати коментар