середу, 24 вересня 2014 р.

Бібліотека – центр нашої громади

   Бібліотека – це частина суспільства, яка має змінюватися разом із громадою в цілому та користувачами зокрема.
   Діяльність нашої бібліотеки, усі її процеси, спрямовані на задоволення потреб користувачів, громади села.
   У роботі бібліотеки створюємо такі умови, у яких комфортно почуваються користувачі різних вікових та соціальних груп, уважно прислухаємося до їхніх думок і побажань, а також враховуємо і точку зору окремої конкретної людини, яка має потребу не тільки в інформації, а й у психологічній підтримці.
 Наша бібліотека співпрацює з установами та організаціями, зацікавленими у спільній професійній, культурній та інтелектуальній діяльності, а також із депутатами сільської ради. Нещодавно з ними була проведена бібліоіміджсесія: «Сільська бібліотека: модернізація діяльності в контексті часу».


 Збереження і збирання історії, накопичує інтелектуальний та інформаційний потенціал, створюючи найважливіший культурний ресурс місцевого співтовариства. В книгозбірні часто з керівниками закладів освіти і культури вирішується підготовка до спільних масових заходів. Нещодавно така професійна зустріч відбулася з директором Варварівського народного історичного музею Вірою Бегмат та сільським головою Олександром Родиком.


   Село вважається творцем духовної культури народу, хранителем його національних коренів, а сільська бібліотека стає збирачем і провідником культурних традицій. В бібліотеці організовуються виставки творчих робіт односельчан під назвою: «Бібліотека і творчість».


   Нещодавно свою нову роботу: «М.В.Гоголь» продемонстрував юним користувачам місцевий художник, скульптор Микола Пятенко.
  В бібліотеці проводяться інформхвилинки: «Це цікаво для місцевої громади». Робота бібліотеки висвітлюється на стендах: «У нас в гостях» і «Бібліотечні будні».


  Серед форм вивчення громадської думки організована скринька ідей і пропозицій: «Я хочу бачити бібліотеку…»
 

  Виготовлений постер: «Віночок інновацій», де висвітлені нові бібліотечні послуги для користувачів і місцевої громади, один із них флешмоб, який провели, готуючись до Всеукраїнського дня бібліотек.




     Бібліотека і громада… Бібліотека і користувачі… Я як бібліотекар, вважаю, що бібліотека починається з наймолодших користувачів, як ми всі спільно зацікавимо дітей читанням, відвідуванням бібліотеки, таких користувачів ми матимемо в майбутньому. Бібліотекар частий гість в дитячому садочку і в школі.



    Бібліотека для громади проводить рекламну компанію: інформаційні плакати, публікації у ЗМІ. А як результат залишені користувачами: «Відгуки про бібліотеку», які бережно зберігаємо в папці: «Історія Варварівської сільської бібліотеки».

  

Немає коментарів:

Дописати коментар