вівторок, 26 серпня 2014 р.

Благословенні кольори української долі
Прапор наш – не битва,
не рушничний дріб.
На горі – молитва,
на долоні – хліб.
 Дмитро Павличко

   Державний Прапор – невід’ємний атрибут кожної країни, символ її суверенітету й уособлення самобутності та спадкоємності державотворчих традицій.

   23 серпня 1991 року серпня група народних депутатів України внесла блакитно-жовте знамено у сесійну залу Верховної Ради тоді ще УРСР, яке всі депутати зустріли стоячи і тривалими оплесками. З цього дня над будинком Верховної Ради замайорів синьо-жовтий прапор.

    18 вересня 1991 року Президія Верховної Ради України своєю Постановою «Про прапор України» фактично надала синьо-жовтому знамену статус офіційного прапора країни. Під цим прапором починають зустрічати іноземних гостей, приймати присягу військовослужбовці, працювати посольства України, він вивішується в ООН.

   23 серпня 2004 р. було офіційно встановлене державне свято – День державного прапора України. До цієї дати в бібліотеці організований перегляд літератури, а ще бібліотекар взяла інтерв’ю у користувачів. Ірина Пономаренко говорила: «Хочете дізнатися, чим пахне Україна? Вийдіть рано-вранці у квітуче поле соняшників, подивіться на безмежні простори, а потім підведіть погляд до неба. Якщо поталанить з погодою, так як сьогодні, то воно – синє-синє, чисте і бездонне. Правда, як український прапор?!»

    Руслан Шидловський продовжив: «Цього року здається, що навіть соняшники в полях і яскраво-жовті чорнобривці на клумбах цвітуть не випадково. Що в цьому є якийсь прихований сенс. Все навколо набуває жовто-блакитного кольору: лавочки у парках, мости, паркани… На державних установах, багатьох будинках майорять національні прапори і наше село Варварівка не виняток.»







Немає коментарів:

Дописати коментар