середу, 27 серпня 2014 р.

Ти одна і неподільна, Україна моя рідна

                   Вишита колоссям і калиною,
                   Вигойдана співом солов’я,
                   Зветься величаво – Україною,
                   Земле зачарована моя
     24  серпня 1991 року Верховна  Рада України урочисто прийняла Акт проголошення України незалежною, самостійною, демократичною державою. Мільйони  українців встали з колін, відчули себе людьми, викликали у світі захоплення. Ми заявили про себе, як про велику  націю, гідну  зайняти  достойне місце в світовій  спільноті, бо зуміли  відродитись, воскреснути з попелу. Наші серця, наші думки звеличуються, сповнюються силою від української землі. Для кожного з нас вона – Україна – найрідніша, наймиліша, найкрасивіша на світі. І сьогодні  ми святкуємо 23 річницю проголошення незалежності  нашої держави.
 Пам’ятаймо слова видатного українського політичного діяча, історика, публіциста Вячеслава Липинського, палкого патріота України: «Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути. Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не зненависть до її ворогів».
  День Незалежності – найважливіше національне свято для українців. Воно виплекане багатьма поколіннями героїчних борців за волю та територіальну цілісність України.
 Саме цього року ми усвідомили справжню цінність нашої Незалежності, яка набула нового особливого значення для кожного українця.
 Незалежність – це Революція Гідності, яка започаткувала процес очищення України від корупції, несправедливості та беззаконня.      
 Незалежність – це Небесна Сотня й ті Герої-Патріоти, які брали участь в антитерористичній операції, поклавши і душу, і тіло у боротьбі за майбутнє нашої країни.
 Незалежність – це мирні жителі, які безневинно загинули від рук терористів- сепаратистів.
 Незалежність сьогодні – це той незламний бойовий дух відважних воїнів, які, ризикуючи своїм життям, зараз стоять на сторожі безпеки нашої Вітчизни.
  Разом ми зможемо відстояти свою Незалежність і довести собі й усьому світу, що українці – це надія, яка має непохитну волю до свободи, не переробну жагу до справедливості та вроджене почуття єдності.
 Україна була, є і завжди буде незалежною та суверенною державою. Миру, добра, злагоди та процвітання!
 Наша бібліотека долучилася до святкування Дня Незалежності, була організована книжкова виставка: «Ти одна і неподільна, Україна моя рідна» на якій представлені книги запрошували юних користувачів у подорож по рідній каїні, знайомлять із історією України, її державним устроєм та символікою, дають повне уявлення про Україну, як незалежну демократичну державу.    



  Україні, яка відбулася, постала і стверджується в світі як суверенна, соборна, європейська держава присвячена літературно-поетична година: «Мати Україна – гордість солов’їна, що росте під сонцем, як в росі калина», де була використана література про великий історичний шлях українського народу, про українських національних героїв, гетьманів, президентів…, написаних вітчизняними та зарубіжними істориками і письменниками, матеріали про суспільно - політичні, економічні, культурні події сьогодення України.


Користувачем нашої бібліотеки Білан Юлією була прочитана молитва за Україну.


Я бажаю моїй Україні
Миру, сонця й людського тепла,
Щоб земля її вільна навіки
В незалежності буйно цвіла.
                                                     М.Задорожний
  
Окара Ярослава розповіла про українські свята, традиції і звичаї.



     До свята в бібліотеці була організована виставка  вишитих рушників. Він – оберіг дому. Вишитий різними візерунками, рушник був неодмінним атрибутом багатьох обрядів. Свої вироби на виставку представили – Р.І. Калюжна, Л. Капустян, О. Андрашко та інші.


Наша дума, наша пісня
Не вмре, не загине…
Ось де, люде, наша слава
Слава України!
                                           (Т.Шевченко)
    Цього святкового дня  яскраві, промовисті народні пісні прозвучали у виконанні учасників художньої самодіяльності Варварівського будинку  культури під керівництвом директора  Наталії Полежаєвої.


Порадували глядачів і запальними танцями.



     На закінчення концертної програми присутніх пригостили короваєм з нового урожаю, який випекли пекарі ПСП «Орач», директор О.Л. Бегмат.



Немає коментарів:

Дописати коментар